Om biblioteket

Velkommen til Biblioteket Sønderborg

Vi glæder os til at betjene dig på bibliotekerne i Sønderborg kommune. Det er gratis at låne på biblioteket, men for at kunne låne, skal du registreres som bruger. Medbring dit sygesikringsbevis, så indmelder vi dig på ingen tid.

Sygesikringsbeviset er dit lånerkort og skal medbringes hver gang du vil låne på biblioteket. Børn kan få et selvstændigt lånerkort, således de ikke behøver at anvende sygesikringskortet.

Borgere bosiddende udenfor Sønderborg Kommune, kan også låne på bibliotekerne i Sønderborg.
Personer uden dansk cpr.-nr. skal medbringe pas ved indmeldelsen. Læs mere om biblioteket låneregler


Bibliotekets samlinger
Biblioteket samlinger er både for børn og voksne og består af bl.a. skøn- og faglitteratur, aviser, tidsskrifter, musik, dvd'er, spil til pc, xbox, playstation, wii og meget mere.
Biblioteket Sønderborg består af 9 fysiske biblioteker fordelt over kommunens areal. Du kan bestille bøger, musik, film osv. fra et bibliotek til afhentning på det bibliotek du ønsker, ligesom du kan låne på et bibliotek og aflevere på et andet.


Adgang til Internet og tekstbehandling
På biblioteket er der gratis adgang til internettet og tekstbehandling. Det kan dog nødvendigt med tidsbestilling og du bør derfor henvende dig til bibliotekaren i voksen- eller børneafdelingen.
På Bibliotekerne i Gråsten, Vester Sottrup, Broager, Dybbøl, Ulkebøl, Hørup, Nordborg og Sønderborg er der trådløst internet. Det er gratis at opkoble sig bibliotekets netværk, Borgernet. Opkobling sker ved indtasning af låneroplysninger (Cpr-nr. og pinkode), med NemId eller med en kode, der sendes til mobiltelefonen.