Det sker - arrangementer og aktiviteter

Lørdag 1. april 2017
Mandag 3. april 2017
  • Danmark før det blev Danmark

Hvem boede her, før landegrænserne blev opfundet, og det officielt blev til Danmark? Hvad lavede menneskene? Hvad spiste de? Hvordan overlevede de vores barske klima uden fjernvarme og radio?

Biblioteket Ulkebøl16:300 kr.
Tirsdag 4. april 2017
  • Forfatterbesøg af Josefine Ottesen

Josefine Ottesen skriver for alle aldersgrupper, og er bl.a. kendt for serierne om Drageherren, Krigeren, Golak og historierne om Mira. Hun har vundet flere priser og fortæller her om sit forfatterskab og læser uddrag.

Biblioteket Sønderborg10:000 kr.

Biblioteket Sønderborg11:300 kr.
  • Forfatterbesøg af Josefine Ottesen

Måske har I allerede læst flere bøger af Josefine Ottesen? måske ikke? Her har I mulighed for at møde flere af Josefine Ottesens spændende karakterer som Roselil, Hullerikkerne, Krigerprinsessen, Helgi Daner eller andre af forfatterens hovedpersoner. Josefine læser højt af udvalgte bøger og fortæller om, hvordan det er at være forfatter.

Biblioteket Sønderborg17:000 kr.
  • Jan Åkerlind og Per Knudsen

Kom med bag scenen, når biblioteket denne eftermiddag præsenterer to musikere fra Sønderjyllands Symfoniorkester, der vil fortælle om livet som musiker.

Biblioteket Sønderborg17:000 kr.
Mandag 10. april 2017
  • Kunst workshop med Maj Dørup

Lav flotte billeder i din påskeferie. Billedkunstner Maj Dørup vil være kunstnerisk kaptajn på en spændende rejse ind i billedernes verden. Hun vil både vise berømte billeder og guide deltagerne til at lave deres egne, helt unikke, billeder. Maj har malet og tegnet, siden hun var helt lille og har stor erfaring med at arbejde med børn og unge. Hun sørger for, at både den enkelte og hele gruppen får en fantastisk kunstnerisk oplevelse.

Biblioteket Sønderborg10:000 kr.
Søndag
Søndag 23. april 2017

Hvad sker der i Sønderborg?

Der sker rigtig meget forskelligt, hvis du studerer vores arrangementskalender for 2017. Programmet er fyldt med oplevelser og aktiviteter i Sønderborg, Nordborg, Gråsten, Hørup, Augustenborg, Broager, Ulkebøl, Dybbøl og Vester Sottrup.

Hver sæson byder på foredrag, musik og koncerter. Forfatterforedrag med kendte eller debuterende forfattere er tilbagevendende arrangementer. Bogcafé med boganbefalinger og litterære trends er også tilbagevendende oplevelser, som du genfinder i dette års program.  Hertil kommer en lang række foredrag der gør dig klogere på alverdens ting. Vi gør os umage for at have et alsidigt program med kulturoplevelser for enhver smag.

Foredrag i og udenfor Sønderborg by

Foråret 2017 er ingen undtagelse. Som altid er paletten bred, når det drejer sig om emner og foredragsholdere: Naturen får plads, det gør litteraturen også, hvor vi bevæger os ud i så forskellige emner som gyserlitteratur og arabisk litteratur. Vi får besøg af kendte forfattere som Tom Buk-Swienty og Merete Pryds Helle, og kender man ikke den kirgisiske forfatter Djingiz Ajtmatov i forvejen, er der mulighed for at høre om ham.

Musik og sang

Musik vil der også være masser af, bl.a. under det velkendte koncept: ”Musik i Gårdhaven”, der – traditionen tro – afslutter sæsonen. Ensemblet ”Tordenskjolds Soldater” kommer således til at være med til at sige farvel til de velkendte koncepter på hovedbiblioteket på Kongevej. Men det betyder ingenlunde nedlukning af denne del af tilbuddene, tværtimod – vi er klar med nye tiltag og spændende arrangementer under nye rammer i Multikulturhuset til efteråret 2017.

Så spørger du stadig dig selv: Hvad sker der i Sønderborg i 2017? Så ligger svaret lige for. Kig i bibliotekets program og så har du svaret: Det sker i Sønderborg!

Aktiviteter for børn

Biblioteket har mange sjove aktiviteter for børn i 2017. For børnene har vi aktiviteter for baby, aktiviteter for børn og aktiviteter for unge. Særlig børneteater er et trækplaster hvor alle billetter tit bliver hurtigt udsolgt. Læseklubben The, boller og bøger er en af vores aktiviteter i Sønderborg, mens babyrytmik er et tilbud på alle kommunens biblioteker. Hvis du leder efter aktiviteter i Nordborg eller aktiviteter i Gråsten for dig og din baby, har vi et godt tilbud til dig.

Det sker uden for Sønderborg by

Vores arrangementer foregår ikke kun på biblioteket i Sønderborg by og men også på bibliotekerne i Nordborg, Gråsten, Broager, Dybbøl, Hørup, Vester Sottrup, Augustenborg og Ulkebøl. Vi Så søger du oplevelser i Sønderjylland og er på de kanter er det værd at tjekke vores aktivitetskalender.