Det sker - arrangementer og aktiviteter

Torsdag
27 april
Torsdag 27. april 2017
 • Trods vind og vejr: vedligeholdelse af offshore vindkraft

  Hvordan vedligeholdes offshore vindkraftanlæg, der er placeret langt ude på havet og langt fra kysten? Hvordan arbejder forskere med at løse disse problemer? Hvad er viden, og hvordan overføres viden i global produktion? Hør om dette når Erik Skov Madsen i forbindelse med Forskningens Døgn gæster Biblioteket Sønderborg.

  Biblioteket Sønderborg17:00 til 18:000 kr.
Onsdag
3 maj
Onsdag 3. maj 2017
Torsdag
4 maj
Torsdag 4. maj 2017
 • Baby Tju-hej i Nordborg

  Børnebibliotekaren Karla er klar med guitar, fagtesange, tøjdyr og en god historie på bibliotekerne. Kom og syng med.

  Biblioteket Nordborg9:300 kr.
 • Jesper Christiansen

  Mød kunstmaler Jepser Christiansen, der vil fortælle om sine seneste udstillinger og udsmykninger. Her vil han blandt andet komme ind på sine ”Paradismalerier”; en serie af landskabsmalerier, hvor Dantes paradis – der ellers ligger nær Firenze – i Jesper Christiansens fortolkning befinder sig i Odsherred lige ved siden af kunstnerens sommerhus.

  Biblioteket Sønderborg19:00100 kr.
Fredag
5 maj
Fredag 5. maj 2017
Lørdag
6 maj
Lørdag 6. maj 2017
Tirsdag
9 maj
Tirsdag 9. maj 2017
Onsdag
10 maj
Onsdag 10. maj 2017
Tirsdag
16 maj
Tirsdag 16. maj 2017
Torsdag
18 maj
Torsdag 18. maj 2017

Sider

Hvad sker der i Sønderborg?

Der sker rigtig meget forskelligt, hvis du studerer vores arrangementskalender for 2017. Programmet er fyldt med oplevelser og aktiviteter i Sønderborg, Nordborg, Gråsten, Hørup, Augustenborg, Broager, Ulkebøl, Dybbøl og Vester Sottrup.

Hver sæson byder på foredrag, musik og koncerter. Forfatterforedrag med kendte eller debuterende forfattere er tilbagevendende arrangementer. Bogcafé med boganbefalinger og litterære trends er også tilbagevendende oplevelser, som du genfinder i dette års program.  Hertil kommer en lang række foredrag der gør dig klogere på alverdens ting. Vi gør os umage for at have et alsidigt program med kulturoplevelser for enhver smag.

Foredrag i og udenfor Sønderborg by

Foråret 2017 er ingen undtagelse. Som altid er paletten bred, når det drejer sig om emner og foredragsholdere: Naturen får plads, det gør litteraturen også, hvor vi bevæger os ud i så forskellige emner som gyserlitteratur og arabisk litteratur. Vi får besøg af kendte forfattere som Tom Buk-Swienty og Merete Pryds Helle, og kender man ikke den kirgisiske forfatter Djingiz Ajtmatov i forvejen, er der mulighed for at høre om ham.

Musik og sang

Musik vil der også være masser af, bl.a. under det velkendte koncept: ”Musik i Gårdhaven”, der – traditionen tro – afslutter sæsonen. Ensemblet ”Tordenskjolds Soldater” kommer således til at være med til at sige farvel til de velkendte koncepter på hovedbiblioteket på Kongevej. Men det betyder ingenlunde nedlukning af denne del af tilbuddene, tværtimod – vi er klar med nye tiltag og spændende arrangementer under nye rammer i Multikulturhuset til efteråret 2017.

Så spørger du stadig dig selv: Hvad sker der i Sønderborg i 2017? Så ligger svaret lige for. Kig i bibliotekets program og så har du svaret: Det sker i Sønderborg!

Aktiviteter for børn

Biblioteket har mange sjove aktiviteter for børn i 2017. For børnene har vi aktiviteter for baby, aktiviteter for børn og aktiviteter for unge. Særlig børneteater er et trækplaster hvor alle billetter tit bliver hurtigt udsolgt. Læseklubben The, boller og bøger er en af vores aktiviteter i Sønderborg, mens babyrytmik er et tilbud på alle kommunens biblioteker. Hvis du leder efter aktiviteter i Nordborg eller aktiviteter i Gråsten for dig og din baby, har vi et godt tilbud til dig.

Det sker uden for Sønderborg by

Vores arrangementer foregår ikke kun på biblioteket i Sønderborg by og men også på bibliotekerne i Nordborg, Gråsten, Broager, Dybbøl, Hørup, Vester Sottrup, Augustenborg og Ulkebøl. Vi Så søger du oplevelser i Sønderjylland og er på de kanter er det værd at tjekke vores aktivitetskalender.