Om dette arrangement

Tid
16:30 - 17:30
Pris
Gratis billet
Lokalitet
Niveau 2, Indsigten
Målgruppe
For unge
For voksne
Foredrag
Litteratur

Lyrik med lyrikeren: Hans Karup om Michael Strunge

2. december 2021
Ny dato: Michael Strunge er en af de største digtere fra 1980’ernes litterære scene. Strunge udgav sin første digtsamling “Livets hastighed” som 19-årig i 1978, og i løbet af sine kun 27 år nåede han at udgive 11 digtsamlinger, inden han døde i 1986.

Der er dømt punkstemning og 80’er-nostalgi, når den lokale digter Hans Karup fortæller om sin fascination af Michael Strunge og hans forfatterskab.

"Michael Strunge var den første digter, som jeg læste frivilligt. Jeg blev straks, som mange andre før og efter mig, optaget både af hans tekster og hans person. Michael Strunge har som ingen anden digter formået at bevare en relevans og interesse også hos unge mennesker i dag," fortæller Hans Karup.

Selv har han udgivet seks digtsamlinger og en lærebog om at bruge digtskrivning i undervis-ningen. Han er uddannet folkeskolelærer og underviser i dansk og er desuden med i Forfattergruppen Alssund, samt under-viser på bibliotekets Forfatterakademi, hvor han oplever, at de unge forfatterspirer stadig i dag læser Strunge.

Efter foredraget er det muligt at deltage i et lyrikværksted, hvor deltagerne laver poetiske skriveøvelser med inspiration fra Strunges univers.

Materialer