Niveau 2, Indsigten
Mød bare op
Aktiviteter for voksne

Danmark set gennem et cykelhjul

12. september 2019
Kom med Martin Zerlang på en rejse gennem cyklens kulturhistorie i Danmark – fra de første forsigtige tråd i pedalerne i det 19. århundrede og frem til moderne tid, hvor cyklen har indtaget bybilledet som en signatur for bæredygtig, sund livsstil.

Lige siden ”velocipeden” i 1881 blev introduceret i Tivoli, ovenikøbet med musikalsk akkompagnement ved H.C. Lumbye, har cyklen været allestedsnærværende i dansk kultur.

Landskabet, byernes udformning og befolkningens karakter har medvirket til at gøre cyklen til danskernes nationale køretøj. Cyklens lange historie i Danmark har således gennem mere end 100 år været koblet til noget særligt dansk, og det har manifesteret sig i kunst, litteratur, musik, arkitektur og film.

Martin Zerlang er professor i Litteraturvidenskab og har i 2018 udgivet ”Danmark set gennem et cykelhjul”.