Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
25 kr. inkl. kaffe
Lokalitet
Broager Sognegård
Storegade 1
6310 Broager
Arrangører
Målgruppe
For voksne
Foredrag
Litteratur

Under samme måne – forfatteraften med Karsten Skov

7. oktober 2021
I januar 1945 flygter Erika fra de sovjet-russiske tropper. I al hast forlader hun og hendes familie deres hjem ved Königsberg og kæmper sig igennem den værste vinter i mands minde.

En måned senere har skæbnen splittet familien, og Erika og hendes mor ankommer beskidte, sultne og trætte til Danmark. Endestationen for deres flugt er Sønderborg. Her bliver de indkvarteret hos medlemmer af det tyske mindretal, som af den tyske besættelsesmagt er blevet opfordret til at åbne deres døre for flygtningene. Erika møder den unge dansker Carl. Han er medlem af det tyske mindretal, hvor man har en forventning om, at mindretallets unge melder sig til Waffen-SS og kampene på østfronten. Men Carl har ikke lyst til at melde sig og kæmper hver eneste dag mod presset. Det bliver et forår, hvor krigens grimme ansigt ofte kigger frem. Men snart må Tyskland kapitulere, og Danmark bliver frit. Langsomt forandres Erikas hverdag. Det er et forvandlet Danmark, hvor det er ilde set af befolkningen, at tyske flygtninge er i kontakt med danskere.

Mere end 70 år efter krigen mødte forfatteren Karsten Skov Carl og Erika. De fortalte deres fantastiske historie, som Karsten Skov brugte som grundlag til den nye roman ”Under samme måne”. Karsten Skov fortæller om arbejdet med romanen og om sit forfatterskab, der oftest tager udgangspunkt i den dansk/ tyske fortælling.

Karsten Skov har udgivet 11 bøger, hvoraf tre er historiske romaner. Hans første roman ”Knacker” var inspiration til filmen ”I krig og kærlighed”. Karsten Skov er bosiddende i Broager.

Arrangementet holdes i samarbejde med Aktivitetsudvalget, Broager Menighedsråd.

Materialer