Om dette arrangement

Tid
16:30 - 17:30
Pris
Gratis billet
Lokalitet
Niveau 2, Indsigten
Målgruppe
For unge
For voksne
Foredrag
Litteratur

Forfattereftermiddag med Johanne Mygind

28. marts 2023
Er kvinder friere i dag, end de var i 1950’erne? Johanne Mygind foræller om feministisk frihedskamp gennem tre generationer. Fra adgang til uddannelse og arbejde over kampen for fri abort til #MeToo.

Kvindekamp i tre generationer
Kærlighedens år er en rå og rørende fortælling om mødre og døtre og om kampen for frigørelse gennem tre generationer. I bogen møder vi Nanna, som er nyskilt og bor med sine tre børn i Sydhavnen. Nanna arbejder som podcaster og beslutter sig for at lave en udsendelse om sin mor, Elisabeth, der var en prominent rødstrømpefigur. En skjult historie om kvinderne i familien træder frem, og Nanna må ikke alene se sin mor og mormor i et nyt lys, men også stille spørgsmål til sine egne idealer og valg.

Johanne Mygind er forfatter, journalist og debattør. Romanen Kærlighedens år udkom i 2021 og er hendes debut som skønlitterær forfatter. Johanne Mygind har markeret sig som en af sin generations stærke feministiske stemmer, og hun fik Edvard P. prisen 2022 for romanen. Johanne Mygind underviser på Krogerup Højskole og har arbejdet som journalist for Weekendavisen, Information og P1.

Edvard P. prisen
Edvard P. prisen uddeles hvert andet år til en forfatter, der er debuteret inden for de seneste fem år, og som markerer sig som noget særligt på den danske litterære scene. Udvælgelsen af de ti nominerede forfattere foretages af en priskomité nedsat af Danmarks  Biblioteksforening. Afstemningen gennemføres ude omkring på landets folkebiblioteker, hvor det er bibliotekspersonalet, der vælger en prisvinder. Prisen er på 50.000 kr., og blandt de tidligere prisvindere er Tine Høeg, Stine Pilgaard og Malene Sølvsten.

Materialer