Læsekreds-bøger

I en læsekreds læser man den samme bog og deler sin læseoplevelse med de andre i gruppen. Biblioteket Sønderborg har samlet en række bøger i sæt, som egner sig til læsekredse. Ud over skønlitterære læsekredse, har biblioteket også en videnskabslæsekreds.

Er du interesseret i at deltage i en skønlitterær læsekreds, kan du kontakte Óluva Isaksen pr. mail på oisk@sonderborg.dk eller på telefon 8872 4200 / 8872 4206.

Er du interesseret i at deltage i  videnskabslæsekredsen, kan du kontakt Zoe Skovgaard Asta pr. mail på zoas@sonderborg.dk.

Andersen , Jens

Denne dag, et liv

En biografi om Astrid Lindgrens liv der går bag forfatterskabets facade og skildrer forfatterens tanker og handlinger, kampe, nederlag og sejre, drømme og depressioner. Belyst via hidtil ukendte, mangeårige brevkorrespondancer med blandt andet en tysk kvinde.

Gyldendal 2014. 434 sider.
Axelson, Majgull

Jeg hedder ikke Miriam

Miriam er født som roma og med et andet navn. Med tusindvis af andre romaer bliver hun af nazisterne sendt til Auschwitz. Men under en transport mellem Auschwitz og en anden koncentrationslejr, skifter hun tøj og identitet og bliver til Miriam. Og som Miriam kommer hun med de hvide busser til Sverige, hvor romaer også var uønskede. Så for at overleve fastholder hun sin jødiske identitet, men under overfladen gemmer der sig minder om ufattelige rædsler og hemmeligheder, som det bliver stadig vanskeligere at undertrykke.

Klim 2015. 436 sider.
Brun, Lisbeth

Det ottende bud

Det ottende budNorske Siv møder danske Niels og flytter ned til Løgstør, hvor hun tror, hun skal leve sammen med sit livs kærlighed. Det skal hun ikke, for han har ikke kun svært ved at flytte fra sin kone, han har måske også nogle helt andre planer? ”Du må ikke lyve”, siger det ottende bud. Det har store omkostninger at møde en mand, der ikke efterlever buddet.

Gyldendal 2018. 193 sider.
Doerr, Anthony

Alt det lys vi ikke ser

Marie-Laure vokser op i Paris med sin omsorgsfulde far. Da tyskerne besætter Paris i 1940 flygter far og datter til fæstningsbyen Saint-Malo. I Essen vokser Werner op på et børnehjem. Hans talent for at bygge og reparere radioer skaffer ham ind på et militærakademi og gør ham til ekspert i at spore modstandsfolk. Romanen krydsklipper mellem Werners og Marie-Laures liv og er et studie i, hvordan mennesker mod alle odds forsøger at finde ud af, hvad der er rigtigt og godt.

Politiken 2015. 557 sider.
Ferrante, Elena

Min geniale veninde

Min geniale venindeEn smuk og barsk roman om venskabet mellem to piger, Lila og Elena. Historien fortælles af den midaldrende forfatter, Elena, der i bogens optakt netop har fået at vide at Lila er forsvundet fra sit hjem i Napoli. Da historien begynder, er de to piger otte år gamle, fulde af liv, men bor i et fattigt kvarter i udkanten af Napoli præget af vold og brutalitet. De skiller sig ud ved deres begavelse, og Lila også ved sin vildskab. Hun er trodsig, frygtløs og suveræn. Pigernes drømme om et andet liv end det de er født ind i, fører dem i forskellig retning, og Lila er kun seksten år da hun gifter sig. Bogen er første bind i Serien af Napoli-romanerne, der følger de to kvinders venskab gennem tres år.

C&K Forlag 2014. 384 sider.
Grémillon, Hélène

Tirsdagsbrevene

Da Camilles mor dør, finder Camille mellem kondolencebrevene et mystisk brev uden afsender. Først tror hun, det er en fejl, men hver tirsdag ankommer et nyt brev. Hvert brev lægger et nyt lag til en kærlighedshistorie, der har sit udspring 30 år tidligere, og ganske langsomt afsløres en tragisk hemmelighed, som vedrører Camille selv.

Peoples Press 2012. 256 sider.
Grøndahl, Jens Christian

Jernporten

En mand, som nærmer sig de 60 år, ser i "Jernporten" tilbage på sit liv og alt det, som det har budt på. I sit liv som skolelærer har han i mange år undervist børn - børn som han har set udvikle sig til voksne unge mennesker, som ofte levede i en verden, han ikke kunne forstå.

Gyldendal 2014. 324 sider.
Guldager, Katrine Marie

En uskyldig familie

Uskyldig familieEfter nogle år i London og New York vender Frederik hjem til sine rødder og de værdier, der er særligt danske. Hans far er kun en skygge ved siden af hans stærke, frigjorte mor, mens hans søster er blevet præst og mener, at Frederik bør besinde sig på familien og på, at ingen penge i hele verden kan købe ham den frihed, han drømmer om.

Politiken 2017. 298 sider.
Haller, Bent

Det man husker

Bag fortællingen om, hvordan Bent fra Bangsbostrand blev til forfatteren og kunstneren Bent Haller, ligger en knugende beretning om et skæbnesvangert venskab: Bent er født ind i Frederikshavns arbejderklasse, mens barndomsvennen Uffe er barn af det moderne borgerskab. "Det man husker" er Bent Hallers selvportræt og et unikt indblik i forfatterens liv.

Lindhardt og Ringhof 2015. 322 sider.
Haller, Bent

Abelone på Bangsbo

Abelone på BangsboAbelone kommer i huset på godset Bangsbo i Nordjylland. Bangsbo er et sted hvor mange af 1890’ernes store kunstnere søger tilflugt, heriblandt Herman Bang, Betty Nansen og L.A. Ring. Der sker masser af spændende ting på Bangsbo: intriger, affærer, dueller og selvmord. Abelone suger det hele til sig og mærker for første gang suset ved den store nye verden. Hun bliver i særdeleshed betaget af Herman Bang.

Lindhardt og Ringhof 2017. 366 sider.
Hansen, Dörte

Kirsebærlandet

KirsebærlandetI slutningen af 2. verdenskrig flygter den femårige Vera med sin mor fra Østpreussen. På en gammel forfalden gård uden for Hamburg får de tag over hovedet mod at hjælpe med kirsebærhøsten. 60 år senere er det en anden kvinde, der søger tilflugt på gården med sit barn, nemlig Veras niece Anne, der flygter fra sit liv som forstadsmor – og fra sin mand, der elsker en anden. Med tiden opdager Vera og Anne, at de måske har mere til fælles, end de lige havde troet.

Rosinante 2016. 295 sider.
Hansen, Erik Fosnes

Et hummerliv

HummerlivEt hummerliv af den norske forfatter Erik Fosnes Hansen foregår i begyndelsen af 1980´erne og handler om fjortenårige Sedd, der er vokset op hos sine bedsteforældre på et højfjeldshotel, der har sin bedste tid bag sig: Nordmændene er begyndt at rejse sydpå i deres ferie i stedet for at tage på fjeldet. Men det gælder om at holde facaden og bedstefaren gør sit bedste for at lade, som om alting er som før. Bedstemoren bliver mere og mere hysterisk og Sedd ser det hele og forstår det ikke.

Gyldendal 2017. 367 sider.
Harman, Patricia

Jordemoderen fra Hope River

"Jordemoderen fra Hope River" er en hjertegribende roman, der foregår under depressionen i USA.Patience Murphy arbejder som jordmoder i USA i 1929 og tager de job, som ingen andre vil have: At hjælpe fattige kvinder, der måske ikke har råd til at betale hende. Hendes arbejde bygger på åbenhed og tillid, men privat har Patience hemmeligheder fra fortiden, som gør, at hun ikke lukker nogen ind. Da en sort pige, Bitsy, mister sit job, beslutter Patience sig dog for at hjælpe hende ved at give husly.

Cicero 2013. 366 sider.
Healey, Emma

Elizabeth er forsvundet

Hvordan kan man løse et mysterium, når man ikke kan huske ledetrådene? Maud er glemsom, ja faktisk er hun ved helt at miste hukommelsen. Men én ting er Maud sikker på: Hendes ven Elizabeth er forsvundet og Maud vil finde ud af hvad der er sket. ”Elizabeth er forsvundet” er både en medrivende psykologisk thriller og et indfølt portræt af en kvinde, der langsomt mister hukommelsen og sig selv.

Peoples Press 2015. 347 sider.
Helle, Merete Pryds

Folkets skønhed

Folkets skønhedMarie vokser op på Langeland i 1930'erne i et forarmet miljø, der ikke levner mange muligheder for de unge, som ønsker sig et andet liv end forældregenerationen. Ægteskabet med Otto bliver et springbræt til storbyen og fremskridtet.

Lindhardt og Ringhof 2016. 428 sider.
Helle, Helle

Hvis det er

To vildfarne løbere render på hinanden under deres løbetur. Løberne befinder sig i en stor, jysk skov og grundet omstændighederne er de tvunget til at tilbringe intet mindre end en hel weekend sammen.

Samleren 2014. 143 sider.
Helleberg, Maria

Kvinderne fra Thy

Kvinderne fra ThyEn roman om to stærke kvinders vandring gennem et liv, der går brat ned og langsomt op. Om oldemoren Mariane, der kunne være blevet frue på en herregård, men i stedet ender i Vester Vandet, alene med en stor børneflok, da hendes mand stikker af for at prøve lykken i Amerika. Om mormoren, Marie Dusine, der derfor vokser op uden en far og som gennem sine stærke holdninger kommer til at danne par med en uventet mand. Det er en fortælling om upassende forelskelser, om at have lykken inden for rækkevidde og tabe det hele på gulvet. Et portræt af livet på landet og i provinsen, som det tegnede sig for kvinder i 1800-tallet og hen over århundredskiftet.

Samleren 2016. 381 sider.
Hertmans, Stefan

Min bedstefars himmel

Den flamsk-belgiske forfatter Stefan Hertmans fik af sin afdøde bedstefar efterladt to tætskrevne notesbøger, som handlede om hans liv og om hans tid som soldat under første verdenskrig. Disse notesbøger blev afsættet til "Min bedstefars himmel", som er en rekonstruktion af Hertmans' bedstefars liv inden, under og efter første verdenskrig.

People's Press 2014. 292 sider.
Hooper, Emma

Etta og Otto og Russell og James

83-årige Etta har aldrig set havet; derfor står hun op en morgen meget tidligt, tager riflen, noget chokolade og sine bedste støvler, og begynder at gå de 3.232 kilometer til havet. En roman om en kvindes sidste store eventyr, en pilgrimsfærd, om at opfylde livslange løfter og om udødelig kærlighed.

Bazar 2015. 342 sider.
Jacobsen, René

Dengang vi var os

Dengang vi var os Dengang vi var os er en roman om Danmark i de sidste 60 år fortalt gennem beboerne i en opgang i et københavnsk arbejderkvarter. Det er et miljø fuld af skæbner og originaler, der lever i skyggen af 50’ernes begyndende velfærd og optimistisk nynner med på tidens popmelodier.

Tiderne skifter 2017. 463 sider.
Jessen, Ida

En ny tid

Året er 1904, og den unge lærerinde, frøken Lilly Høy, kommer til Thyregod for at drive sin egen friskole. Med sig har hun kun et par blomster, optændingsbrænde og en dagbog. 20 år senere, da hendes mand ligger for døden, finder hun dagbogen frem igen. Den skal hjælpe hende med at finde mening med livet og kærligheden.

Gyldendal 2015. 208 sider.
Kettu, Katja

Jordemoderen

Finland, året er 1944. Vindøje, en finsk jordemoder, er forelsket i SS-officeren Johannes, og hun melder sig til tjeneste som sygeplejerske i en tysk fangelejr, for at være tæt på ham. Kærligheden til Johannes er dog ikke nem, for han er så traumatiseret af krigen og har svært ved gengælde hendes følelser.

Peoples Press 2015. 367 sider.
Kline, Christina Baker

Pigen uden navn

Pigen uden navn17-årige Molly er plejebarn og efter et tyveri skal hun udføre samfundstjeneste - det bliver mere interessant end hun havde regnet med, da hun begynder at hjælpe den 91-årige Vivian med at rydde op på hendes loft. De to har mere tilfælles end man skulle tro. Deres historier flettes sammen i en længsel om et hjem, efter at blive elsket og over at høre til et større fællesskab.

Gad 2016. 326 sider.
Knutzon, Line

Camille Clouds brevkasse

Camille Clouds brevkasseEr du en rasende 65-årig mand med udstående øjne, der vil have lov til at råbe fede kælling til fede kællinger? Er du en tavs og skeptisk 12-årig pige, der nægter at tale med voksne? En storrygende og dehydreret 45-årig kvinde på den yderste venstrefløj? Er du faret vild i Sverige, i livet, i mørket uden at kunne finde kontakten, sulten, på randen af sammenbrud? Så spørg Camille Cloud – hun har svar på alt, hun er tidens svar og tidens lyd, for hun har succes og har tænkt på alt, før hun blev født.

Gyldendal 2017. 153 sider.
Kristin, Marja Baldursdóttir

Havblik

HavblikEfter at have søgt arbejde i mange måneder tager Flora til Vestfjordene for at male et hus i en lille fiskerbygd. Der møder hun en organist og tre udenlandske kvinder, som arbejder på fiskefabrik. Alle har de en historie, som har ført dem til bygden, alle kæmper de med sorger, men de synger som engle. I bygdens isolation spiller vejret på alle sine instrumenter, og sjælen synger med af fuld hals.

Gyldendal 2017. 334 sider.
Lassen, Linda

Men sko må jeg ha'

Efter krigen i 1864 uddanner Henriette Gubi sig og bliver vandrelærerinde. Hun underviser de sønderjyske børn i dansk, som er forbudt i skolerne. Men det er ikke nemme vilkår og gendarmen er efter hende.

Hovedland 2014. 443 sider.
Leine, Kim

Rød mand/sort mand

Rød mand / sort mandI romanen "Rød mand/Sort mand", behandler Kim Leine igen det sælsomme og skæbnesvangre første møde mellem danskerne og grønlænderne i 1700-tallet. Den blodige historie fortælles af en række forskellige karakterer. Det inkluderer blandt andre en læge og en mand, der kan rejse igennem tid og rum. Sammen beretter de om døden, den afgrundsdybe ondskab og den håbefulde kærlighed, der på hver sin måde efterlader et aftryk i de mænd og kvinder, der levede på Grønland i de år. "Rød mand/Sort mand" er den selvstændige efterfølger til "Profeterne i Evighedsfjorden".

Gyldendal 2018. 519 sider.
Lindstrøm, Merethe

Dage i stilhedens historie

Et ældre ægtepar har indgået en stiltiende pagt om ikke at fortælle nogen om deres fortid. Heller ikke deres tre voksne døtre. Dage i stilhedens historie er et stramt, fortættet familiedrama om fortielse og tavshed. Om kærligheden mellem to mennesker, som har foretaget vigtige valg, som de definerer hele deres tilværelse ud fra - for så at opdage at noget ikke lader sig overse. Fortiden dukker ikke bare op igen, den har hele tiden været der.

Tiderne Skifter 2012. 219 sider.
Marstrand-Jørgensen, Anne Lise

Hvad man ikke ved

Eric og Alice er et ungt ægtepar, der i 1969 flytter ind i parcelhuset. Alice er på trods af uddannelse som sygeplejerske hjemmegående, og de får snart 3 børn. Vi følger, hvordan de ikke-eksisterende normer er ved at ødelægge familien.

Gyldendal 2012. 540 sider.
Mondrup, Iben

Karensminde

KarensmindeDet er sommer på Møn og Bjørk er på besøg hos sine forældre, Karen og Jens. Ægteparret er i gang med at skabe et hjem med bed and breakfast på den nedlagte gård "Karensminde". Engang stod Bjørk og hendes storebror Knut hinanden nær, men nu har han hænderne fulde med sin egen familie. Deres ældre søster, Hilde, nægter helt at vise sig på gården. Efter mange års adskillelse dukker gemte og glemte, men også helt nye følelser op i familien. Det, der burde have været et glædeligt gensyn for hele familien bliver i stedet en bumlet tur ind i familiens skyggesider.

Gyldendal 2016. 311 sider.
Moyes, Jojo

Mig før dig

Servitricen Lou må modvilligt tage jobbet som personlig hjælper for Will, der er lam i stort set hele kroppen og som har meget svært ved at acceptere sit nye liv. De kommer dog begge til at forandre hinandens liv for altid.

Cicero 2012. 438 sider.
Nors, Dorthe

Spejl skulder blink

Spejl skulder blinkDen vestjyske Sonja var purung, da hun landede i København, men nu er hun i fyrrerne og der er ikke helt styr på så meget - Livet er ikke helt gået som forventet.

Gyldendal 2016. 191 sider.
Nørregaard, Katrine

Løgnerens hus

Løgnerens husDa Kristian dør, efterlader han sig en kone, en datter og en datterdatter, men også et hidtil ukendt sommerhus ved fjorden. Sommerhuset viser sig at være andet end bare et sommerhus. Løgnerens hus er en fortælling om kærlighed på tværs af tre generationer. Om en families forsøg på at forstå fortidens løgne. Måske endda at tilgive ...

Politiken 2016. 316 sider.
Olsson, Linda

Solsorten synger

Den ensomme og ulykkelige Elisabeth flytter ind i en lejlighed i Stockholm, hvor hun holder sig for sig selv. Gode naboer bliver dog ved med at banke på, og lige så stille opstår både venskaber og kærlighed.

Aronsen 2015. 254 sider.
Otsuka, Julie

Og vi kom over havet

1919. Et skib er på vej over Stillehavet. Om bord er en gruppe unge japanske kvinder, på vej til deres kommende ægtemænd i USA. Deres kufferter er pakket med silkekimonoer til bryllupsnatten, kalligrafipensler og rispapir til brevene hjem, små beskyttede Buddhafigurer og fotografier af deres tilkommende – de fremmede som har lovet at tage imod dem på kajen i San Francisco. I otte kapitler beretter ”postordrebrudene” hver især om den lange skibsrejse på nederste dæk, hvor de forestiller sig deres fremtid i det ukendte land.

Hr. Ferdinand 2014. 191 sider.
Pilgaard, Stine

Lejlighedssange

Der sker ting og sager i en andelsforening, og det finder den unge kvinde, der flytter ind i én hurtigt ud af. Hun skriver lejlighedssange og inden længe kender hun til de fleste mennesker og deres affærer. "Lejlighedssange" er en nærværende og lun roman der binder menneskeskæbner sammen i én flot fortælling.

Samleren 2015. 217 sider.
Ramsland, Morten

Æg

ÆgEn fattig bondefamilie kommer i besiddelse af et magisk æg af guld. Ægget er et frugtbarhedsæg og følger familien op gennem generationerne, fra middelalderen helt op til vore dage, hvor en dreng lytter til sin morfars rablende historier.

Rosinante 2017. 268 sider.
Riebnitzsky, Anne-Cathrine

Orkansæsonen og stilheden

Monica er præst og taler med Gud. Hendes veninde Beate er advokat og har mistet sin mand i en tragisk ulykke. Hen over et år får de to veninder indblik i en række forskellige mennesker liv. På deres vej møder de blandt andet en guatemalansk teenager fra et børnehjem, en mafioso, en ung hashhandler og en forelsket politimand.

Politiken 2016. 342 sider.
Rishøi, Ingvild H.

Vinternoveller

"Vinternoveller" er en smuk og hjerteskærende samling af noveller, der alle handler om kærlighed, familie og medmenneskelighed.

Batzer & Co. 2015. 163 sider.
Seethaler , Robert

Et helt liv

Et helt livAndreas Egger bliver som helt lille bragt til en isoleret østrigsk dal, hvor en bondefamilie tager ham i pleje. Som voksen finder Andreas sig et hjem på en bjergskråning på afstand af landsbyens etablerede liv. Andreas er en mand af få ord, men han arbejder stædigt og sammenbidt og træder i karakter en iskold morgen, hvor et menneske er i nød.

Kristeligt Dagblad 2016. 153 sider.
Shattuck , Jessica

Kvinderne på slottet

Kvinderne på slottetEfter et mordforsøg på Hitler, bliver Marianne von Lingenfels mand henrettet. I 1945 indfrier hun sit løfte til sin mand og åbner slottets døre for 2 andre enker og deres børn, men der er mange hemmeligheder mellem kvinderne.

Lindhardt og Ringhof 2017. 383 sider.
Skov, Leonora Christina

Den, der lever stille

Da Leonoras mor dør, beslutter hun at skrive den faktiske historie om sig selv og sit liv. Om den ensomme Christina, der vokser op i et rødt parcelhus i Helsinge med en plan: Hvis bare hun opfører sig almindeligt, får topkarakterer og ikke gør sin mor ked af det eller sin far vred, kan det være, at de kan elske hende. Og om den unge litteraturstuderende, der prøver at genskabe sig selv som forfatteren Leonora og til sine forældres rædsel forelsker sig i en kvindelig præst.

Politiken 2018. 374 sider.
Thorup, Kirsten

Erindring om kærligheden

Erindring om kærlighedenTara er ikke den ideelle mor. Siri er ikke den mest tilgivende datter. Selvom Tara elsker Siri over alt på jorden, er hun ikke i stand til at magte rollen som mor. Den naive og godtroende Tara roder sig gang på gang ud i problemer og Siri lærer fra en tidlig alder at klare sig selv. Det er en hjerteskærende fortælling om et kompliceret mor-datter-forhold, deres indbyrdes konflikter og følelser af svigt i sidste halvdel af det tyvende århundrede.

Gyldendal 2016. 461 sider.
Ullmann, Linn

De urolige

De urolige af Linn UllmannFar og datter sidder med en båndoptager mellem sig. Planen var, at de skulle dokumentere det at blive gammel i en bog, de to skulle lave sammen. Men da de endelig er i gang, har alderdommen fået tag i ham på en måde, der gør samtalerne uforudsigelige og knitrende. De urolige er en roman om et barn, som ikke kan vente på at blive voksen, og forældre, som helst vil være børn, om minder og glemsel og de mange historier, der udgør et liv.

Gyldendal 2016. 401 sider.
Uri, Helene

Den retfærdige

"Den retfærdige" af Helene Uri markerer Uri som en stærk skønlitterær forfatter, der mestrer det psykologiske drama og sproget dobbelttydighed. Da Karsten og Marianne bliver skilt, sætter det gang i en følelsesmæssig lavine af mistanker og anklager, som får store konsekvenser for dem selv og deres børn.

Klim 2011. 294 sider.
Uthaug, Maren

Hvor der er fugle

Hvor der er fugle af Maren UthaugJohan gifter sig med Marie, selv om han faktisk er forelsket i Hannah. Sammen bosætter Johan og Marie sig på et fyrtårn to havmil fra byen Uthaug, hvor blæsten er så stærk at parrets børn må bindes fast for ikke at blæse i havet. Sønnen tror, han er en kalv, datteren er besat af mænd, Marie lugter forkert, og Johan selv sidder i toppen af fyrtårnet og føler sig bedraget af livet. Men som historien i skrider frem, bliver det mindre og mindre sikkert, hvem der egentlig bedrager hvem.

Lindhardt og Ringhof 2017. 303 sider.
Vinn Nielsen, Bent

Den svævende tankbestyrer

Magnus er en mand uden de helt store drømme eller ambitioner. Af uddannelse er han bankmand, men for øjeblikket befinder han sig i Vendsyssel, hvor han bestyrer en tank, som lukker om ikke så længe. Her funderer over tilværelsen sammen med sine få ansatte og kunder.

Gyldendal 2014. 245 sider.
Vraa, Mich

Haabet : 1787-1825

Haabet1787. På slavefregatten Haabet bryder et blodigt oprør ud blandt de sorte i lastrummet. Under dæk er to kvinder i de desperate menneskers vold: kaptajnens og den nygifte skibslæges unge hustruer. Inden slaveoprøret brutalt slås ned, har det ændret en række menneskeskæbner for altid.

Lindhardt og Ringhof 2016. 415 sider.
Wassmo, Herbjørg

Disse øjeblikke

En bog om en kvinde, som bevæger sig ud over sine trygge rammer, hvor hun undervejs bryder tabuer for at finde sin egen sti frem i verden.Det er en fortælling om en kvindes opvækst med overgreb, om hendes tanker om at blive ung mor, og ikke mindst om de følelser, som opstår, når man befinder sig i et ulykkeligt ægteskab.

Lindhardt & Ringhof 2014. 286 sider.
Whitehead, Colson

Den underjordiske jernbane

Den underjordiske jernbaneDen sekstenårige slave Cora er vokset op på en bomuldsplantage i Georgia. Hun overtales af markslaven Cæsar til at flygte via "Den underjordiske jernbane", som er et netværk af mennesker og jernbaner, der hjælper flygtende slaver. Cora og Cæsar bliver jagtet af den fanatiske slavejæger, Ridgeway og på sin rejse nordpå skal Cora ikke kun overliste Ridgeway og hans blodhunde, men også undgå alle de andre slavejægere, stikkere og lynchgrupper, der huserer på ruten.

Politiken 2017. 299 sider.
Williams, John

Stoner

William Stoner vokser op hos en fattig bondefamilie i slutningen af det nittende århundrede. Da han bliver sendt på universitetet for at lære om landbrug, bliver han i stedet forelsket i litteraturen og et helt nyt liv former sig for ham. Men tingene går ikke som planlagt; Han gifter sig – med den forkerte, hans karriere kommer ud for massive udfordringer og alt er på randen til ødelæggelse.

Lindhardt & Ringhof 2014. 302 sider.
Wung-Sung, Jesper

Den anden gren

Den anden grenI 1902 åbner Tivoli dørene for en eksotisk og spektakulær udstilling. Blandt parkens forlystelser kan man opleve ægte kinesere! Blandt kineserne er San Wung Sung. Blandt gæsterne Ingeborg Danielsen. San og Ingeborg vækker skandale ved at omgås, men de holder sammen. Forfatteren Jesper Wung-Sung, skriver her for første gang om sine oldeforældre i romanform.

Rosinante 2017. 553 sider.