Danskere der gjorde en forskel under 2. verdenskrig

Hovedparten af danskerne forholdt sig passivt under 2. verdenskrig, men en gruppe danskere tog kampen op i Danmark og udenfor landets grænser.

Tal fra Modstandsdatabasen viser, at mere end 85.000 danskere var aktive i modstandsbevægelsen i større eller mindre grad. Dertil kommer danskere, der sluttede sig til de allierede og aktivt deltog i kamphandlinger. Andre danskere fik centrale placeringer som militære strateger for de allierede. Det gjorde sig gældende for bl.a. William S. Knudsen. 

One Dollar Man - foredrag af Ole Sønnichsen

Den 28. maj 1940 ringede telefonen hos William S. Knudsen på kontoret hos General Motors i Detroit. I den anden ende var den amerikanske præsident Franklin D. Roosevelt på en linje fra Det Hvide Hus. Han havde brug for en mand, der kunne stille sig i spidsen for den amerikanske produktion af krigsudstyr under Anden Verdenskrig. Præsidentens valg var faldet på Knudsen. 
Ole Sønnichsen fortæller historie om ”One Dollar Man”, cykelsmeden Knudsen, der udvandrede fra Danmark og kæmpede sig op fra bunden af det amerikanske samfund og under krigen var med til at vende de allieredes krigsheld i kampen mod Hitler og japanerne.

Tid & Sted:
Torsdag den 26. september kl. 19 på Biblioteket Sønderborg - Køb billet her.
 

Vi har samlet en række biografier om danskere, der gjorde en forskel under 2. verdenskrig.

One Dollar Man
16. september 2019