Og de nominerede er... Helle Helle

Nordisk Råds Litteraturpris er blevet uddelt siden 1962 og gives til et skønlitterært værk, som er skrevet på et af de nordiske sprog og som "opfylder høje litterære og kunstneriske krav". I år var Helle Helle blandt andre nomineret til prisen.

I år var 13 forfattere nominerede til Nordisk Råds Litteraturpris og én af dem var Helle Helle. Vinderen af prisen blev forfatteren Jonas Eika

Helle Helle blev nomineret for romanen "de". I begrundelsen for nomineringen lød det bl.a. at Helle Helle er en enestående stemme i dansk litteratur: 

"Med 'de' skildrer Helle Helle et hjertevarmt forhold mellem en mor og datter i skyggen af sorg og død på en både smuk, rørende og original måde. Romanen sætter ord på den fælles sorg, vi som mennesker har: sorgen over at vi skal miste vores forældre. de er en skarp og aldeles blændende roman, som er sjov og uendelig trist på samme tid. Romanen er et højdepunkt i forfatterskabet og i årtiets danske prosa."

Mød forfatteren

Du har muligheden for at komme til forfattereftermiddag med Helle Helle den 4. december kl. 16.30 på Biblioteket Sønderborg. Arrangementet koster 80 kr.

Her har vi samlet en række af Helle Helles bøger, samt et udvalg af bøger fra andre års vindere af Nordisk Råds Litteraturpris.