Tine Høeg har vundet

Bibliotekernes egen litteraturpris, Edvard P. Prisen, går til Tine Høeg

Tine Høeg er nyskabende med sine digtromaner og provokerende med sit opgør mod at være rigtig voksen. Og så er hun en stemme i dansk litteratur, man absolut skal lytte til.

”I en tid hvor meget er sat på standby eller lukket ned, kan vi hente oplevelser, fordybelse og indsigt i litteraturens verden. Særligt den fastholdelse af koncentrationen i de minimalistiske linjer, er stærk i Tine Høegs forfatterskab”, udtaler formanden for Edvard Pedersens Biblioteksfond, Kristine Nygaard.

Se overrækkelsen af prisen

Tour de chambre

Tine Høegs seneste roman, Tour de chambre, er en kortprosaroman om venskab, forelskelse, sorg og død - og om begæret efter at skrive og skabe. Et begær, der har sin egen vilje.

Asta modtager en invitation til en mindehøjtidelighed for August. Det er 10 år siden, han døde. Dengang boede de på samme kollegium, og August var kæreste med Astas bedste veninde Mai. Nu skriver Asta på en roman, men invitationen griber forstyrrende ind. Den får fortid og nutid til at flette sig ind i hinanden. Fester, længsler og vaklen vækkes til live, sammen med dét Asta aldrig har kunnet fortælle Mai.

Edvard P. Prisen

Edvard P. Prisen uddeles hvert andet år til en yngre forfatter eller debutant, som markerer sig som noget særligt på den danske litterære scene.

Hvert år indtræder en række nye litterære stjerneskud, og Edvard P. Prisen skal fungere som en hjælpende hånd med tildelingen af 50.000 kr til vinderen. Edvard Pedersens Biblioteksfond vil gerne bakke op om, at dansk litteratur fortsætter med at udvikle sig via nye stemmer, og det skal landets biblioteksansatte være med til at vælge.

De nominerede til Edvard P. Prisen i 2020

De nominerede forfattere er alle værd at holde øje med. Du kan læse mere om forfatterne på Litteratursiden:

11. november 2020