Elever gør som Dronningen siger

06.07.18
Eleverne fra 4B, 4C, 5A og 5C på Ulkebøl skole fik i maj måned stillet opgaven at designe og producere et unyttigt produkt. Der blev taget udgangspunkt i Dronning Margrethes nytårstale, hvor opfordringen lød: ”at gøre noget, der ikke er nødvendigt, noget der ikke er behov for – noget unyttigt”.

Opgaven skulle gennem undervisernes nåleøje for ”unyttighed”. Det var umiddelbart en vanskelig og anderledes opgave for eleverne, der mest var vant til i de fag at lave brugbare produkter.

Der skulle anvendes materialer fra både den bløde og hårde afdeling, hvad vi i gamle dage kendte som håndarbejde og sløjd. Gennem skoleåret har vi talt om og arbejdet meget med genbrugsmaterialer, så der blev derfor opfordret til at tænke endnu flere alternative tanker.

Det har været sjovt, udfordrende og inspirerende for alle parter. En proces, der har været lærerig for både eleverne og lærerne.

De unyttige produkter kan ses på børnebiblioteket i Multikulturhuset fra d. 6. juli til d. 15. august.