Biblioteket åbner igen, men med krav om coronapas

Bibliotekerne i Sønderborg Kommune er åbnet igen, men du skal have coronapas og legitimation med

21. april 2021
Fra onsdag den 21. april 2021 bliver der igen mulighed for at benytte kommunens seks lokalbiblioteker og hovedbiblioteket i Multikulturhuset. Men det kræver coronapas og legitimation at komme ind. Også selv om det kun er for at aflevere eller afhente reserverede materialer. Personalet, der tjekker coronapas, kan tage imod materialer til aflevering i døren - husk stadig mundbind.

Nu åbner alle biblioteker i Sønderborg Kommune igen i den betjente åbningstid, hvor der er bibliotekspersonale tilstede. Siden årsskiftet har det ellers kun været muligt at afhente og låne biblioteksmaterialer i Sønderborg, Nordborg og Gråsten på grund af Covid-19 pandemien.

- Vi er rigtig glade for, at det nu igen bliver muligt at bruge de mange tilbud, der er på Sønderborg Kommunes biblioteker. Det har mange efterspurgt længe, og jeg er meget tilfreds med, at vi nu kan åbne op på alle vores biblioteker igen også selv om Covid-19 pandemien stadig sætter en begrænsning, siger Stephan Kleinschmidt, formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel & Turisme.

Og Covid-19 pandemien sætter sit aftryk på genåbningen, for ved biblioteksbesøg skal man, som i lighed ved besøg på restauranter og frisører, fremvise et gyldigt coronapas og legitimation for at kunne benytte sig af bibliotekernes tilbud.

Det betyder også, at der i første omgang ikke åbnes for selvbetjeningen i bibliotekerne.

- Nu kommer der en begyndende normalisering af bibliotekets drift, og det finder jeg meget glædeligt. Bibliotekerne er jo folkebiblioteker, der desværre har været lukket for normale besøg. Genåbningen af folkebibliotekerne symboliserer for mig også genåbningen af samfundet og bliver dermed et symbol på en hverdag, som folk kender. Samtidig er folkebiblioteket en vigtig almendannende institution i Danmark, der sikrer oplysning af borgerne, siger Jesper Kock, der er næstformand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel & Turisme.

Langt de fleste tilbud i bibliotekerne kan benyttes, herunder også borger pc’er og kopimaskiner. Grupperummene i Multikulturhuset kan også benyttes i hovedbibliotekets bemandede åbningstid, i det omfang forsamlingsforbuddet tillader det.

Der er fuld vagtdækning i bibliotekernes åbningstid, således publikum kan kontrolleres i forhold til et gyldigt coronapas.