Fotokonkurrence

10. marts 2021
Fang din by - en by for alle

Under temaet ’En by for alle’, opfordres fotoentusiaster til at fange byens rumlighed i en stor fotokonkurrence, når Dansk Arkitektur Center og Biblioteket Sønderborg inviterer til Fang din by.

Er vores byer for alle?
Vi er fælles om vores byer – men er der egentligt plads til alle? Inviterer vores byers arkitektur til at alle borgere kan bruge byens rum? Er der muligheder for alle at udfolde sig uanset køn, alder, etnicitet, eller særlige behov? I fotokonkurrencen Fang din by opfordrer Dansk Arkitektur Center til, at man viser sin by, som man selv ser den. Det kan være de gode eksempler, men også de mindre gode.

I juryens bedømmelse af hvert billede vægtes det at:

• Årets tema tydeligt er indarbejdet
  • Der er interaktion mellem de fysiske rammer og mennesker
  • En spændende billedkomposition

Juryen består af tidligere overborgmester i København, Minister og EU-kommissær Ritt Bjerregaard, Direktør for Dansk Flygtningehjælp Ungdom (DFUNK), jurist og en markant skikkelse i flygtninge- og minoritetsdebatten Natasha Al-Hariri, direktør for Copenhagen Photo Festival Maja Dyrehauge Gregersen, urbanist, rådgiver og film- og podcastproducent Niels Bjørn, programchef på Dansk Arkitektur Center Tanya Lindkvist samt tidligere vinder af Fang din by, street- og Arkitekturfotograf Dennis Skyum.

Fotoudstillingen Fang din by kan opleves til sommer på Bryghuspladsen foran Dansk Arkitektur Center. For første gang i år får udstillingen også liv i Jylland og på Fyn, nemlig på DOKK1 i Århus, Aalborg Bibliotek, Faaborg Bibliotek, Ringsted Bibliotek og Biblioteket Sønderborg ved Multikulturhuset på havnen 18. juni til 15. august.

Sådan deltager du:
Læg dit billede på instagram med #DACfangdinby2021. Eller send dit billede og kontaktoplysninger til fangdinby@dac.dk med ”Fang din by 2021 – hovedkonkurrence” i emnefeltet.
Konkurrencen løber fra d. 13. marts til d. 13. maj 2021. Fotograferne bag de udvalgte fotos og vinderne af 1, 2 og 3. præmien får direkte besked i uge 21.

For mere information om konkurrencebetingelser, præmier og jurymedlemmer, se Dansk Arkitektur Center