Visualisering af nyt bibliotek i Augustenborg

Nyt bibliotek i Augustenborg er godt på vej

15. oktober 2021
Sæt kryds i kalenderen den 1. september 2022. Den dag er der indvielse på Augustenborgs nye bibliotek, der indrettes centralt i Augustenborg ved butikstorvet.

Biblioteket i Augustenborg går fra at være et traditionelt lokalbibliotek, gemt lidt af vejen på skolen, til et innovativt, nyt koncept med en beliggenhed, så det er nemt af parkere cykel eller bil og komme ind lige fra gaden. Med sin beliggenhed tæt på indkøbsmuligheder, hallen og skolen bliver det nye bibliotek et naturligt omdrejningspunkt, skriver Sønderborg Kommune.

"Med flytningen til en central og let tilgængelig placering og med en opdatering til det mest moderne inden for biblioteksindretning kan biblioteksgæsterne i Augustenborg godt begynde at glæde sig. Augustenborg er det sidste sted, vi mangler for at nå i mål vores nye biblioteksstruktur. Det nye bibliotek bliver en multioplevelse og jeg er sikker på, at besøgstallet på Augustenborgs bibliotek vil stige, siger Stephan Kleinschmidt", formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme.

Udvalget er på sit seneste møde orienteret om status for flytningen af Biblioteket Augustenborg. Den nye adresse bliver Stadionvej, hvor børneinstitutionen Kernehuset tidligere lå.

"Det bliver en fed oplevelse at komme på det nye bibliotek i Augustenborg. Expo-tankegangen er et brud med mere end 100 års opstillingssystemer på danske biblioteker med reoler og alfabetisk orden. Nu præsenteres ’varerne’ efter tema, der er spændende infografikker og forsider, og lånerne skal ikke bekymre sig om den indviklede logistik og lagerhåndtering, som foregår bag kulisserne. Man kan godt sammenligne det lidt med at handle på nettet, og jeg håber virkelig, at også børn og unge vil tage det nye bibliotek til sig", siger næstformand Jesper Kock.