Og vinderen er...

3. marts 2022
For første gang nogensinde går både Kulturministeriets Illustratorpris og forfatterpris for børne- og ungdomsbøger til en og samme bog, nemlig ungdomsbogen ’Bjørnen’. Priserne overrækkes af kulturministeren ved en reception den 14. marts.

Årets prismodtagere er forfatter Tina Sakura og illustrator Signe Kjær for ungdomsbogen ’Bjørnen’. Bogen tager fat på temaer som digitale krænkelser og det at være ung og få overskredet sine grænser. Aldersgruppen er 14+, og bogen henvender sig dermed til de større børn fra cirka 9. klasse og opefter.

Læs Illustratorprisudvalget og Forfatterprisudvalgets motivationstekster om valget af den prisvindende bog.

 

Baggrund
Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris hylder forfattere og illustratorer, der med deres bøger skaber kunst og åbner litteraturen for børn og unge.

Årets prisvindende bog er udgivet det forgangne år. Prismodtagerne vinder hver 75.000 kr. Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger er blevet uddelt siden 1954, mens Illustratorprisen er blevet uddelt siden 1979.

Tidligere prismodtagere tæller blandt andre Tove Ditlevsen, Halfdan Rasmussen, Kim Fupz Aakeson, Jakob Martin Strid, Josefine Ottesen og Anna Jacobina Jacobsen.