Børn

Ny forældreguide til computerspil
I dag er den gennemsnitlige computerspiller over 30 år, og mange af de nye computerspil egner sig slet ikke til at blive spillet af børn eller unge. Som forældre kan spilverdenen måske virke som en uoverskuelig jungle, men hjælpen kan heldigvis findes lige her!

Læs bogen før du ser filmen i 2019
Her er et udpluk af de mest ventede filmatiseringer for børn og unge i 2019 - der er meget forskelligt at vælge mellem.

Skoler

Menukort 2018-2019
Hvert år har vi besøg af rigtig mange skoleklasser, men vi vil gerne have endnu flere på besøg. Derfor har vi lavet et menukort, som i let og overskuelig form viser, hvad vi kan tilbyde dine elever.

Lektiehjælp i Ulkebøl
Hva' så der - du kan få lektiehjælp her! Hver tirsdag på Biblioteket Ulkebøl kl. 16.00-18.00. Lektiecafeen er gratis og du behøver ikke melde dig til - bare duk op med dine lektier og dit gode humør! Vi ses!

Smart Parat Svar for 6. klasser
Har du den klogeste klasse? Kan de samarbejde? Så deltag i vidensquizzen og få testet dine elevers paratviden.

Lektiecafé med Matematikcenter
Driller matematikken og har du brug for hjælp? Så kig forbi matematikcenterets lektiecafé.

Daginstitutioner

Musik og sprog for 0 – 3 årige
Biblioteket Sønderborg sætter fokus på sprog og sproglig udvikling med et nyt tilbud til dagplejere og vuggestuer. 

Sprogfitness
Fredag d. 10. maj kl. 9.30 - 11.30 i Kongevejsparken, Sønderborg var der Sprogfitness, som er leg og bevægelse for børnehavernes ældste børn.

Guf til læreplanen
Et tilbud til alle børnehaver i Sønderborg Kommune. Børnebibliotekar Ruth Viborg Kruse tilbyder at læse og fortælle spændende historier, som er guf til jeres læreplaner. 

Udstilling på biblioteket
Alle dagplejere, vuggestuer, børnehaver, SFO’er og skoler er velkomne til at henvende sig med henblik på udstilling af emnearbejde.

Sprogkufferter
Børnebiblioteket har et udvalg af sprogkufferter til børn i alderen fra 1 - 7 år med forskellige temaer og sværhedsgrader.

Børnehavebiblioteket
I børnehavebiblioteker er det nemt at låne bøger med hjem til en hyggestund.

Emne bestilling
Biblioteket tilbyder at samle mindre depoter. Fortæl os hvad I har brug for, og vi samler en pose bøger til afhentning på et valgfrit bibliotek.

På nettet

eReolen GO
eReolen Go er en selvstændig side under eReolen der indeholder alle børnematerialer fra eReolen. Der formidles særligt til børn og unge i alderen 7-14 år. Det betyder nem og gratis adgang til digitale bøger og lydbøger, når der skal læses i fritiden.

Filmstriben
Med Filmstriben kan du streame børnefilm og -serier. Når du har logget på med dit lånerkortnummer og pinkode, har du adgang til filmen i 24 timer.

Comics Plus Library Edition
Digitale tegneserier på tablet, mobil og pc.

eReolen Global
eReolen Global giver adgang til engelsksprogede e-bøger og lydbøger på computer, smartphone eller tablet via online tjenesten Overdrive.

Biblo.dk
Et online-fælleskab for børn under 14 år.

 

 

Arrangementer