Syge og pårørende i litteraturen

12. februar 2019
Romaner, der giver indblik i, hvordan fysiske og psykiske lidelser opleves af den syge eller de pårørende.

Bingo med Biblioteket
Hvis du læser en af bøgerne på denne liste, kan du udfylde feltet "Sygdom" på årets bingoplade.
Læs mere om Bingo med Biblioteket her

Ingen går igennem livet uden at blive berørt af sygdom på et eller andet tidspunkt, i større eller mindre grad. Vi har samlet et lille udvalg af bøger, der på vidt forskellige måder handler om sygdom. Romanerne tager os med på hospitalet og til møder med læger og behandlere. Vi kommer med helt ind i det private og får at se, hvordan sygdom både kan bringe mennesker sammen og skille dem ad. Og vi mærker smerten, sorgen, kærligheden og håbet. På listen finder du desuden et lille udvalg af bøger, der belyser hvordan epidemier påvirker samfund og politik.

Find mere inspiration til læseoplevelser om sygdom og helbredelse på litteratursiden.