Videnskab - skaber viden

10. september 2018
Naturvidenskaberne søger at forklare, hvorledes verden og universet omkring os fungerer. På biblioteket kan du opleve en række foredrag og på bibliotekets hylder kan du finde en række bøger om naturvidenskabelige emner. Vi har samlet et lille udpluk her.

Naturvidenskaberne giver os viden om og indsigt i mange områder. Der er ofte et nært samspil mellem naturvidenskabelige erkendelser og teknologisk udvikling. Til tider har praktiske udfordringer også drevet naturvidenskaben fremad. Det gælder f.eks. konstruktionen af kraftvarmemaskiner under industrialiseringen i 1700-tallets England, som ledte til en øget forståelse af termodynamikken. Andre gange har naturvidenskabelig erkendelse medført etableringen af nye erhvervsgrene. Det gælder f.eks. opdagelsen af DNA-molekylet der via molekylærbiologien ligger til grund for bioteknologien.

Det naturvidenskabelige felt er bredt og spænder bl.a. over astronomi, biologi, fysik, geografi, geologi og kemi. Kendskab til naturvidenskaberne kan gøre vores verdensforståelse større og livet endnu mere fantastisk i alle dets mange facetter.

Er du bidt af naturvidenskabelige spørgsmål, er du muligvis interesseret i at deltage i bibliotekets Videnskabslæsekreds. Her læses og diskuteres videnskabelige emner. Vil du vide mere, kan du kontakte Zoe Asta på zoas@sonderborg.dk.

Vi har samlet en række bøger, der kan give dig naturvidenskabelige aha-oplevelser.