Kulturministeriets priser for bedste børne- og ungdomslitteratur uddelt

I år blev det forfatter Kathrine Assels og illustrator Signe Parkins, der får overrakt Kulturministeriets Forfatterpris og Illustratorpris.

Kulturministeriets Forfatterpris for børne- og ungdomsbøger er blevet uddelt siden 1954, mens Illustratorprisen er blevet uddelt siden 1979. To indstillingsudvalg udpeger hver år prismodtagerne.

”Børnelitteraturen er vores første møde med litteraturen. Det er her, at vi for første gang oplever, hvilken enorm rækkevidde vores egen fantasi har. Det er vigtigt at styrke læselysten hos alle, men især hos dem, der ikke har fået den ind med modermælken,” siger kulturminister Joy Mogensen (S), der står for den officielle overrækkelse i Kulturministeriet i dag.

“I ’Blomsten der elsker mig’ møder vi en lille og nænsomtegnet plante, der lærer, hvordan man i venskaber holder af hinanden, selvom man er forskellige. Og i ’Mester Ester’ ser vi livet med magi og alvor, mens bogens hovedperson, Ester, på sin rejse passer på det, andre smider væk. Det er stærke og vigtige budskaber formidlet i øjenhøjde til børn og unge,” fortsætter ministeren.

Med hver pris følger 75.000 kroner.

Stort tillykke til prismodtagerne!

8. september 2020