Novellekonkurrence

7. februar 2020
Udvælgelsen af novellekonkurrencens vinder er udsat indtil videre.

(Info pr. 12. marts: Da Biblioteket Sønderborg er lukket pga. COVID-19, udsættes dommerpanelets udvægelse af konkurrencens vindernovelle, indtil biblioteket åbner igen. Der vil desuden ske ændringer i den måde, vindernovellen vil blive offentliggjort og præsenteret, bl.a. pga. at Sønderjyllands Bogmesse 2020 er aflyst. Når vi har mere information om udvægelsen og offentliggørelsen, opdateres denne side med den nye information.)

Skriver du fiktion for voksne? Vær med i bibliotekets novellekonkurrence.

Novellen skal handle om (gen)forening
Din novelle skal i større eller mindre grad handle om adskillelse, grænser og/eller (gen)forening. Konkurrencen er nemlig en del af 2020’s fejring af 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark.

Din novelle behøver dog ikke handle om sønderjysk lokalhistorie, og om du skriver om kærlighed, kriminalstof eller klimakrise er også underordnet. Det betyder heller ikke noget, om genren er fantastisk, historisk eller humoristisk – så længe din novelle forholder sig til temaet og er skrevet til voksne læsere.

NB: Der kan ikke længere indsendes noveller. Vinderen af konkurrencen får direkte besked og offentliggøres i uge 13 2020.

Bedømmelsen
Alle noveller anonymiseres i forbindelse med bedømmelse. Dommerpanelet får først forfatternes navne at vide, når vindernovellen er fundet.

Dommerpanelet består af tre erfarne litteraturfolk. Dommerpanelet består af Ivy York Möller-Christensen, der er professor i dansk litteratur på universitetet i Flensborg, Ole Sønnichsen, der er forlægger og desuden har skrevet flere historiske og biografiske bøger senest ”One Dollar Man”, og Karsten Skov, der er forfatter til de historiske romaner ”Enkeland” og ”Knacker”, der dannede forlæg for filmen ”I krig og kærlighed”.

Præmien
Der udvælges én vindernovelle. Vindernovellen og forfatteren præsenteres i Sønderborg Ugeavis, og novellen bliver uddelt i Arnold Busck Sønderborg og på biblioteket. Desuden præmieres vinderen med en boggave fra Arnold Busck, to billetter til arrangementet ”Hjemløshed” med Henrik Nordbrandt og Channe Nussbaum.

Ikke mindst får vinderen adgang til Plotværkstedets intensive onlinekursus (basis), hvor forfatter Malene Kirkegaard giver en grundlæggende indføring i at arbejde med plot, så du kan videreudvikle dit skrivearbejde.

Novellen bliver desuden præsenteret på Sønderjyllands Bogmesse, hvor konkurrencens dommerpanel fortæller om udvælgelsen, og hvor novellen læses højt. Vi håber, selvfølgelig at vinderen (og øvrige deltagere) har lyst til at deltage i arrangementet.

Frist
Indsend din novelle senest søndag den 23. februar ved at klikke på linket nedenfor.

Øvrige betingelser
Novellen må højst være 15 sider à 2400 anslag inkl. mellemrum (i alt 36000 anslag inkl. mellemrum).
Du må gerne indsende mere end en novelle.
Du behøver ikke at være bosat i Sønderjylland, men for at deltage i konkurrencen skal du i en eller anden forstand have tilknytning til Sønderjylland.
Novellen skal være målrettet voksne læsere og skal være skrevet på dansk.
Der er ingen krav om, hvorvidt du er en erfaren forfatter, nybegynder eller noget, der imellem.
Du skal være fyldt 18 år for at deltage i konkurrencen.

Novellekonkurrencen er støttet af Fabrikant Mads Clausens Fond.
Konkurrencen afholdes i samarbejde med Arnold Busck Sønderborg og Sønderborg Ugeavis.