Selvbetjente biblioteker åbner igen

26. juni 2020
Nu kan du igen tage på biblioteket når det passer dig

Bibliotekerne i Sønderborg Kommune åbner igen op for selvbetjening og publikumscomputerne kan atter tages i brug. Den selvbetjente åbningstid genoptages i Multikulturhuset og gælder også for lokalbibliotekerne i Nordborg, Hørup, Broager og Vester Sottrup. Gråsten bibliotek er lige nu under ombygning og genåbner den 1. juli kl 13. Der vil efter den 1. juli også være selvbetjent åbningstid i Gråsten.

 

Når du skal på biblioteket uden for personalets arbejdstid, bliver det næsten som før covid-19. Biblioteket beder om at folk spritter hænderne af, når de kommer ind på biblioteket og ved betjening af terminalen, når der lånes eller afleveres. Når man skal bruge computerne, skal tastaturet sprittes af før og efter. Der er håndsprit tilgængeligt på centrale steder. Brugerne opfordres til at være påpasselige, vise hensyn, holde afstand og spritte af.  

 

”Vi glæder os meget over, at vi igen kan invitere borgerne indenfor på bibliotekerne i en længere åbningstid. Mange bruger os til studiefokus eller avislæsning og de reserverede bøger kan hentes, når det lige passer mellem andre ærinder. Vi er meget opmærksomme på at følge de retningslinjer, som er udmeldt fra myndighederne, for at sikre at biblioteksbesøg kan foregå på kontrolleret og sikker vis for alle,” siger Stadsbibliotekar Carsten Nicolaisen.

 

Den selvbetjente åbningstid er kl. 8:00-22:00 mandag til fredag og 8:00-17:00 lørdag og søndag.

 

For mere information om genåbning af de selvbetjente biblioteker i Sønderborg:

kontakt Stadsbibliotekar Carsten Nicolaisen, cnic@sonderborg.dk, telefon  88726000 eller 27906000