Den Sønderjyske Historiepodcast

Velkommen til Bibliotek Sønderborgspodcastserie om sønderjysk historie. Vi dykker ned i landsdelens farverige historie, med et udgangspunkt i litteraturen

Vært er bibliotekar Claus Jacobsen, der i hvert afsnit dykker ned i et nyt særligt områder, hvor han snakker med forfattere, forskere, museumsinspektører, arkivarer, entusiaster og andet godtfolk.

Abonnér!

Følg med fra første afsnit, som du enten direkte fra denne side (se længere nede), eller ved at tage abonnement på hele podcasten.

Android

Du kan tage abonnement på podcasten enten ved at trykke her Subscribe on Androidhvis du er Android-bruger (link til IOS/Itunes kommer snarest). 

RSS-feed

Eller ved direkte at importere dette RSS-feed ind i den podcast-afspiller du bruger: 

https://soenderjysk.podbean.com/feed.xml

 

Afsnit Et

Første afsnit kan downloades her

Præmiereafsnittet er lidt anderledes og kortere end de efterfølgende. Claus er alene i studiet, hvor han fortæller om baggrunden for podcasten, og hvad ideerne og motiverne til den er.   

Bogen, eller rettere vi anbefaler denne gang er Troels Finks Da Sønderjylland blev delt: 1918-1920 (1978-79) og Båndene bandt: forbindelsen over Kongeåen 1864-1920 (1999).Derudover bliver også nævnt Sønderjylland A-Å (2011) og Jørn Buchs Synnejysk Historie (2005), der selvfølgelig alle kan lånes på biblioteket.