Nyt til dig

Velkommen til vores nye online univers

Vores hjemmeside har fået en makeover, og vi glæder os til at vise dig det hele! Gå på opdagelse i det nye lækre design og de mange forbedrede muligheder.

Af Camilla

Tags

Nyt om biblioteket Dit Digitale Bibliotek
Kvinde viser computer med ny hjemmeside
Foto: Namkje Koudenburg
Kvinde viser computer med ny hjemmeside
Foto: Namkje Koudenburg

Vi har set frem til at kunne løfte sløret for vores spritnye hjemmeside, som vi har gjort os umage for at gøre indbydende og nem at navigere på. Selvom meget vil være, som du kender det, har vi givet siden et flot ansigtsløft og tilføjet flere nye funktioner, der vil gøre din biblioteksoplevelse endnu bedre.

 

Forandring fryder

Meen... du skal naturligvis lige have lov til at vænne dig til alt det nye. Klik dig rundt på siden, log ind på din brugerprofil og prøv alle funktionerne af. Kan du alligevel ikke finde det, du søger? Så hjælper vi gerne! Du er altid hjerteligt velkommen på dit lokale bibliotek eller til at give os et ring – så skal vi nok guide dig i mål.

 

Det kan du glæde dig til:

Sådan logger du ind

Icon Description

Du logger ind på din brugerprofil samme sted som på den gamle hjemmeside. Gå til det øverste højre hjørne af forsiden og klik på ikonet, der forestiller en person.

Dit personlige overblik

Icon Description

Når du er logget ind, kommer du til Dit overblik. Her kan du se alt det, der lige nu er relevant for dig som låner.

Du finder hele menuen under din brugerprofil ved at klikke på person-ikonet øverst på siden.

Se alle dine lån – både fysiske og digitale

Icon Description

På den nye hjemmeside kan du se alle dine lån, når du klikker på Lån.

Her vises Overskredne lån, Lån og som noget nyt også dine Digitale lån, så du har et samlet og overskueligt overblik.

Som noget nyt – og virkelig smart – kan du vælge at se dine lån samlet efter, hvornår de skal afleveres. Har du altså flere lån med samme afleveringsdato, kan du vælge at se dem grupperet, og på den måde har du overblikket, når du skal samle dine materialer sammen derhjemme.

 Nemt, ikk'?

Reserveringer – både de fysiske og de digitale

Icon Description

Under menupunktet Reserveringer får du nu et samlet overblik over samtlige dine reserveringer. Siden er delt ind i kategorierne: Klar til afhentning, Fysiske reserveringer og Digitale reserveringer. På den måde ved du helt præcist, hvad der står klar til dig på hylden, og hvad der venter forude. 

 

Skal du ud og rejse?

Hvis du ikke vil risikere, at den længe ventede bog kommer hjem til dig, mens du er bortrejst og ikke kan nå at afhente den, så kan du sætte dine fysiske reserveringer på pause.

På den måde beholder du din plads i køen, mens du er væk, og din reservering aktiveres igen, når din pause udløber.

På den nye hjemmeside sætter du dine reserveringer på pause øverst under Dine reserveringer, når du er logget ind. Det er nemt og ligetil!

NB: Materialer, som du har bestilt fra andre biblioteker end Biblioteket Sønderborg, kan ikke sættes på pause.

Huskelisten

Icon Description

På den nye hjemmeside bliver det fremover meget lettere at finde din huskeliste med materialer, du har markeret med et hjerte.

Når du er logget ind, kan du fra forsiden gå til din huskeliste ved at klikke på hjerte-ikonet i øverste højre hjørne – og vupti, så dukker alle dine markerede materialer op.

Huskelisten samles og opdateres på tværs af forskellige danske bibliotekers hjemmesider, hvis du for eksempel både er låner i Sønderborg og i anden kommune. Huskelisten opdateres også i app'en Biblioteket. 

Med andre ord har du fremover altid din fulde huskeliste lige ved hånden.

Hvor længe er du interesseret?

Icon Description

Måske har du reserveret en bog eller et andet materiale, som du kun er interesseret i at modtage inden en bestemt dato.

På den nye hjemmeside kan du nu ændre din interesseperiode på den enkelte reservering – og altså ikke via brugerprofilen som tidligere.

Det er dog vigtigt at tilføje, at du ikke modtager din reservering hurtigere ved at ændre interesseperioden. Hvis perioden udløber, forsvinder din reservering blot fra din profil og fra vores system.

Søg, og du skal finde:

Søgefelt

Icon Description

Øverst på hjemmesiden finder du søgefeltet. Her kan du skrive titel, forfatter, emne eller andet, du søger efter.

 

Når du begynder at skrive, udfoldes søgefeltet med forslag. Som noget nyt kan du allerede i denne søgning se udvalgte forsider.

For at komme videre, kan du enten vælge et af forslagene i feltet, eller du kan vælge at trykke 'enter' på tastaturet, eller klikke på luppen, for at se alle materialer, der relaterer sig til din søgning.

Sådan filtrerer du søgeresultatet

Icon Description

Når du har lavet en bred søgning, har du mulighed snævre mulighederne ind, hvis den bog du leder efter, ikke er dukket frem.

Over søgeresultatet har du mulighed for at vælge forskellige filtre, så du kun ser materialer fx inden for et særligt emne, til en særlig målgruppe eller i et særligt format.

Avanceret søgning

Icon Description

Som noget nyt har du mulighed for at lave en avanceret søgning på hjemmesiden. 

Ved at klikke på pilen til højre for søgefeltet, føres du videre til avanceret søgning. Her kan du bruge søgefelterne sammen med specifikke filtre til at finde frem til det, du søger.

Vælg dit format, inden du reserverer

Icon Description

Når du har fundet frem til en titel, du gerne vil reservere, skal du vælge et format. Under titlen og værkets forfatteroplysninger kan du se, hvilke formater titlen er tilgængelig i. Vælg det format, du foretrækker, og reserver materialet, eller lad dig guide videre til den rette platform, hvis du har valgt et digitalt format.

Er bogen hjemme?

Icon Description

Når du har lavet en søgning, kan du hurtigt se om det materiale, du leder efter, er udlånt, eller om det er tilgængeligt. De små ikoner er nemlig enten grønne eller røde, afhængigt af om materialet er udlånt, så du kan hurtigt se, om e-bogen er ledig, selvom den fysiske bog er udlånt.

 

Find bogen på hylden

Når du klikker ind på en titel, og har valgt et format, kan du se, præcis hvor på biblioteket du kan finde bogen. Under reserveringsknappen er der endnu en knap, der hedder "Find på hylden". Her kan du se, hvilket bibliotek har materialet hjemme.

 

Bogen er hjemme, men jeg er nr. 54 i køen?

Undrer du dig over, hvorfor der er lang kø til en bog, der er hjemme på hylden? Det kan være fordi bogen er udvalgt til at stå på vores "Heldighylde". "Heldighylden" er et nyt tiltag, hvor enkelte eksemplarer af de mest efterspurgte bøger er taget ud af reserveringskøen, og som du derfor kan være heldig at finde på hylden, selvom der er flere måneders kø.

Læs mere om Heldighylden her

Vi er (næsten) helt færdige:

Manglende visning af fjernlån

Icon Description

I forbindelse med overgangen til bibliotekets nye hjemmeside, kan du muligvis opleve, at det ikke er muligt at se dine fjernlån – altså lån fra andre biblioteker end Biblioteket Sønderborg. Dette er en midlertidig fejl, og der arbejdes på højtryk på at få løst problemet.

Du kan dog se dine fjernlån i app'en, og vi hjælper dig også gerne ved personlig henvendelse til biblioteket.

Vi beklager i mellemtiden ulejligheden.

Manglende oplysninger under din brugerprofil

Icon Description

I overgangen til den nye hjemmeside kan du muligvis komme ud for, at din e-mail og telefonnummer er forsvundet fra din brugerprofil. De manglende oplysninger vil så medføre, at du ikke får en mail, når dine materialer er klar til dig. 

Du kan nemt løse det selv ved at opdatere brugerprofilen i øverste højre hjørne, når du er logget ind på hjemmesiden. 

På brugerprofilen og i app'en kan du for øvrigt altid se, om du har materialer klar til afhentning, eller hvornår du skal aflevere dine materialer.

Der arbejdes på at udbedre fejlen, og vi beklager ulejligheden.

Manglende adgang for institutioner og skoler

Icon Description

I overgangen til den nye hjemmeside er det i øjeblikket ikke muligt at logge ind på brugerprofiler, der er tillnyttet institutioner, skoler og lignende. 

Dette medfører nogle udfordringer i forbindelse med forlængelsen af eksisterende lån, at tjekke lånerstatus og andre lignende funktioner. 

Vi beder derfor institutioner, skoler og lignende om at tage direkte kontakt til biblioteket via e-mail: biblioteket@sonderborg.dk eller via telefon til dit lokale bibliotek. Du finder alle telefonnumre i menuen nederst på siden.

Der arbejdes på at få problemet løst, og vi beklager ulejligheden i mellemtiden. 

Vi håber, at du vil tage godt imod din nye online portal til biblioteket – og vi ser frem til at hjælpe dig, det bedste, vi kan!