Stadsbibliotekaren anbefaler
Vi har spurgt chefen her i huset, hvad har har læst for nyligt, og her kommer hans ord om de tre bøger han læste henover julen og nytåret.
Af Camilla
Det er en fin lille blanding af en selvbiografi, en skønlitterær oplevelse og fagbog. Og med på det nyeste, som chefen jo er, er de også alle udgivet i 2024. God fornøjelse!
Livet og musikken
Af Michala Petri, 2024
Michala Petri er verdenskendt blokfløjtevirtuos. Hun var et vidunderbarn, debuterede som 11-årig, forlod skolen efter 4. klasse og pendlede til Tyskland for at påbegynde studier dér. Hendes mor var på mange måder forud for sin tid og satte som effektiv coach dagligdagen og studierne i system, og Michalas ungdom var fokuseret på sund livsstil, musikuddannelsen og en solistisk karriere.
Man sidder lidt tilbage med vægten af det hele og tænker på om hendes liv nu også blev hendes eget, men nuvel – i sandhed et inspirerende menneske. Hun lader pennen flyde og delagtiggør læseren i hendes verden. En verden, der må siges at være helt unik og formet af et kompromisløst sind.
Navnebror
Af Erling Jepsen, 2024
Vi er på Fanø 1981. Radioen varsler stormflod. En uhyggelig nat begynder, da fire fremmede, som har søgt ly på loftet i et faldefærdigt hus, konfronteres med deres egne og hinandens hemmeligheder. Erling Jepsen forfølges af en person med samme navn. Han udfolder sine egne idiosynkrasier på en tiltalende og balanceret måde, og han tør næsten altid gå helt hen til kanten.
Lad dig hvirvle ind Jepsens labyrint, hvor der dog også er en udgang. Jepsens underfundige humor, groteske sammensætninger og ikke mindst et befriende drive er altid af stor og morsom underholdningsværdi.
Gid min chef var høvding - Sådan får vi de ledere, vi fortjener
Af Dennis Nørmark og Christian Groes, 2024
En høvding er alt det modsatte af, hvad mange ledere er i dag: lyttende, empatisk, opmærksom på forskellige behov og den, der holder sammen på det hele. Antropologerne Christian Groes og Dennis Nørmark giver deres bud på, hvordan en leder bliver en, der er værd at følge som en høvding.
Vi får et et velmenende forsøg – fra forfatternes side – på at finde nye inspirerende momenter til ledere i både offentlige og private organisationer. For at vende skuden skal lederen blive mere modig og bruge sin magt med respekt for fællesskabet. Nørmark og Groes ventilerer deres bud, men bliver for flagrende og springende. De får aldrig rigtig fat og skaber kun et omrids uden en sikker kurs. Problemet er måske, at Nørmark og Groes nok aldrig rigtig selv har haft hænderne helt nede i bolledejen.