Det sker - arrangementer og aktiviteter

Onsdag 18. oktober 2017
Torsdag 19. oktober 2017
  • Read●a●thon i Hørup

Elsker du at læse? Det gør vi, og derfor inviterer vi dig til Read●a●thon. En hyggedag med læsning, quizzer og masser af bøger. Tag et tæppe og din yndlingsbog med, så sørger vi for hyggelig læsestemning, flere bøger og mad og drikke.

Biblioteket Hørup14:30 til 22:00Gratis
Fredag 20. oktober 2017
Tirsdag 24. oktober 2017
  • Strikkecafé for børn - Nordborg

Strikke-café er for alle børn, der har lyst til at strikke. Vi både hygger, griner og strikker. Biblioteket sørger for pinde, nemme opskrifter og garn i flotte farver. Strikkedamerne Vivi og Annette samler maskerne op, hvis du taber dem.

Biblioteket Nordborg15:00Gratis
Onsdag 25. oktober 2017
  • Rim med Flytte-Bob 25. okt

Biblioteket skal flytte, og rim og remser har gemt sig i flyttekasserne. De vil være sikre på at de kommer med, når de andre bøger flytter ind i det nye bibliotek. Men vi savner dem, så kom og rim med, når vi finder dem i flytterodet. Kan vi rime - ja vi kan!

Biblioteket Sønderborg10:00Gratis
  • Læseklubben The, boller og bøger

Er du glad for at læse? Vil du gerne udfordres og snakke med andre, der læser? Vi læser de bedste bøger fra året, snakker, spiser boller og drikker the. Vi mødes hver 14 dag.

Biblioteket Sønderborg16:00Gratis
  • De Kongelige Stalde og gardehusarernes historie

Major Michael Mentz er forhenværende Kongelig Staldmester og chef for hesteeskadronen på Gardehusarkasernen i Næstved. I den egenskab havde han ansvaret for de heste, der bruges i forbindelse med de kongeliges arrangementer og festligheder som bryllupper og nytårskuren, eller når statsoverhoveder kommer på besøg i Danmark.

Biblioteket Vester Sottrup16:30Gratis
Torsdag 26. oktober 2017
Fredag 27. oktober 2017

Hvad sker der i Sønderborg?

Der sker rigtig meget forskelligt, hvis du studerer vores arrangementskalender for 2017. Programmet er fyldt med oplevelser og aktiviteter i Sønderborg, Nordborg, Gråsten, Hørup, Augustenborg, Broager, Ulkebøl, Dybbøl og Vester Sottrup.

Hver sæson byder på foredrag, musik og koncerter. Forfatterforedrag med kendte eller debuterende forfattere er tilbagevendende arrangementer. Bogcafé med boganbefalinger og litterære trends er også tilbagevendende oplevelser, som du genfinder i dette års program.  Hertil kommer en lang række foredrag der gør dig klogere på alverdens ting. Vi gør os umage for at have et alsidigt program med kulturoplevelser for enhver smag.

Foredrag i og udenfor Sønderborg by

Foråret 2017 er ingen undtagelse. Som altid er paletten bred, når det drejer sig om emner og foredragsholdere: Naturen får plads, det gør litteraturen også, hvor vi bevæger os ud i så forskellige emner som gyserlitteratur og arabisk litteratur. Vi får besøg af kendte forfattere som Tom Buk-Swienty og Merete Pryds Helle, og kender man ikke den kirgisiske forfatter Djingiz Ajtmatov i forvejen, er der mulighed for at høre om ham.

Musik og sang

Musik vil der også være masser af, bl.a. under det velkendte koncept: ”Musik i Gårdhaven”, der – traditionen tro – afslutter sæsonen. Ensemblet ”Tordenskjolds Soldater” kommer således til at være med til at sige farvel til de velkendte koncepter på hovedbiblioteket på Kongevej. Men det betyder ingenlunde nedlukning af denne del af tilbuddene, tværtimod – vi er klar med nye tiltag og spændende arrangementer under nye rammer i Multikulturhuset til efteråret 2017.

Så spørger du stadig dig selv: Hvad sker der i Sønderborg i 2017? Så ligger svaret lige for. Kig i bibliotekets program og så har du svaret: Det sker i Sønderborg!

Aktiviteter for børn

Biblioteket har mange sjove aktiviteter for børn i 2017. For børnene har vi aktiviteter for baby, aktiviteter for børn og aktiviteter for unge. Særlig børneteater er et trækplaster hvor alle billetter tit bliver hurtigt udsolgt. Læseklubben The, boller og bøger er en af vores aktiviteter i Sønderborg, mens babyrytmik er et tilbud på alle kommunens biblioteker. Hvis du leder efter aktiviteter i Nordborg eller aktiviteter i Gråsten for dig og din baby, har vi et godt tilbud til dig.

Det sker uden for Sønderborg by

Vores arrangementer foregår ikke kun på biblioteket i Sønderborg by og men også på bibliotekerne i Nordborg, Gråsten, Broager, Dybbøl, Hørup, Vester Sottrup, Augustenborg og Ulkebøl. Vi Så søger du oplevelser i Sønderjylland og er på de kanter er det værd at tjekke vores aktivitetskalender.