80 kr.
For unge

Pigen i violinen. Forfatteraften med Knud Romer

27. januar 2022
Knud Romer fortæller om romanen ”Pigen i violinen".

En far forærer sin datter en violin, da hun fylder fem år. Det bliver begyndelsen på en livslang rejse ind i musikkens verden. Turen går via Mozarts Salzburg, Chopins Katowice og alle de klassiske koryfæers Wien. Violinen vokser fra børnestørrelse til voksenstørrelse, og metronomen slår hurtigere og hurtigere, mens professorerne bliver strengere og strengere. Skalaer, bueteknik, triller og glissandoer, dag ud og dag ind. Men jo mere pigen øver sig på violinen, jo koldere bliver dens toner. Violinen er blevet til et fængsel, der er umuligt at bryde ud af.
”Pigen i violinen” er en urovækkende og eventyrlig roman om den umulige balance mellem sygelig disciplin og friheden til at skabe.

””Pigen i violinen” er den samlede sum af mennesker og kultur, jeg har omgivet mig med hele livet,” fortæller Knud Romer.

Knud Romer er forfatteren bag de to store romansuccesser ”Den som blinker er bange for døden” og ”Kort over Paradis”, som er blevet tildelt en lang række litterære priser, blandt andet De Gyldne Laurbær og Weekendavisens Litteraturpris. Romer er desuden
kendt som radiovært og en skarp debattør.

Coronapas:
Ifølge de nuværende bestemmelser kræves det, at man medbringer et gyldigt coronapas til bibliotekets arrangementer, hvis man er over 15 år.
Læs mere her.