Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis billet
Lokalitet
A.P. Kultursalen
Målgruppe
For unge
For voksne
Foredrag
Videnskab

Som man siger – et oneman-sprogshow

22. november 2021
Dialekter og bandeord, børnesnak og gammeldansk, ghettosprog og gadeslang. I Danmark har vi på én gang et fælles sprog og taler dejligt mangfoldigt.

Oplev Michael Ejstrup, der er sprogforskeren bag “Som man siger”. Han vil med lyd, billeder, sprogtoner og stemmer fra danmarkskortet guide dig rundt i talesprogets krinkelkroge. Sprogforskeren vil sørge for at massere dine hjerneceller, teste dine sproglige fordomme og gøre dine smilerynker dybe. 

Som en del af projektet er Michael Ejstrup vært på en podcast, hvor han i hvert afsnit dykker ned i sprogbrug og dialekter med overskrifter som blandt andet “Som man siger – på synnejysk speeddate”, “Som man siger – mellem linjerne” og “Som man siger – i æteren”.

”Som man siger” er et vigtigt projekt, fordi vi alle kan have godt af at få rusket lidt op i fordommene. Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få et indblik i de andres sprog. Et sprog, der gemmer på masser af indsigt i,
hvem vi er, og hvor vi kan komme hen sammen,” udtaler sprogforsker Michael Ejstrup. 

På projektets hjemmeside www.sommansiger.nu kan du høre stemmer og dialekter fra hele danmarkskortet – og du kan selv bidrage med dit eget talesprog.