Om dette arrangement

Tid
14:00 - 15:30
Pris
0 Kr
Lokalitet
Niveau 2, Indsigten
Target
Mød bare op
Billetter
Billet kræves ikke
Foredrag
Forskning og udvikling
Aktiviteter for unge over 16 år
Aktiviteter for voksne

Livet i spejlet: historien fortalt af de døde

25.04.19
På mange måder kender vi uendelig lidt til livet blandt almindelige mennesker i fortiden. De skrevne kilder giver kun indirekte indblik i, hvordan det var at være menneske for blot få århundreder siden.

Den væsentligste – måske i virkeligheden den eneste – kilde til almindelige menneskers liv i fortiden, er dem selv eller rettere deres egne skeletter.

Det interessante, som døden kan fortælle, er, hvornår den indtraf. Hvor gamle blev mennesker før i tiden? Hvor høj var børnedødeligheden? Hvad døde mennesker af før i tiden? Og ikke mindst: Hvordan var det liv, de førte op til afslutningen?

Disse spørgsmål vil Jesper Boldsen forsøge at besvare, og han vil give bud på, hvordan det føltes at leve i en tid og et samfund, hvor døden var totalt uforudselig og altid til stede.

Der fremvises virkelige, arkæologisk udgravede skeletter som illustration af både individuel livshistorie og mere generelle befolkningsmæssige forhold.

Professor Jesper Boldsen er professor, dr.med. ved Syddansk Universitet, ADBOU, Retsmedicinsk Institut. 

Arrangementet er en del af Forskningens Døgn, som er en landsdækkende forskningsfestival. Forskningens Døgn henvender sig til alle, der er åbne for at blive underholdt og lære nyt - og især til dem, der ikke til dagligt har berøring med forskning og innovation.