Det sker - arrangementer og aktiviteter

Mandag
27 november
Mandag 27. november 2017
Tirsdag
28 november
Tirsdag 28. november 2017
 • Strikkecafé for børn - Nordborg

  Strikke-café er for alle børn, der har lyst til at strikke. Vi både hygger, griner og strikker. Biblioteket sørger for pinde, nemme opskrifter og garn i flotte farver. Strikkedamerne Vivi og Annette samler maskerne op, hvis du taber dem.

  Biblioteket Nordborg15:00Gratis
 • Kan man overhovedet stole på en politiker?

  I et Danmark med en tilbagevendende snak om politikerlede er spørgsmålet, om man kan stole på en politiker? Ved hjælp af anekdoter, tal og løse påstande forsøger journalist og tv-vært Niels Krause-Kjær at besvare spørgsmålet. Med humor, indsigt og energi fortæller han om dansk politik, og der er basis for diskussion efter foredraget. For spørgsmålet er, om man overhovedet kan stole på en journalist?

  Biblioteket SønderborgMultikulturhuset19:0080 kr.
Lørdag
2 december
Lørdag 2. december 2017
Mandag
4 december
Mandag 4. december 2017
Torsdag
7 december
Torsdag 7. december 2017
Mandag
11 december
Mandag 11. december 2017
Tirsdag
12 december
Tirsdag 12. december 2017
 • Syrien – regime, ideologi, sekter og sameksistens

  Hvad er Syrien for et land? Hvorfor er det brudt sammen, og kan det heles igen? Bliv klogere på det konfliktplagede land, når mellemøstekspert og professor Jakob Skovgaard-Petersen fortæller om Syriens nyere historie og bringer os tæt på landets politiske system og dets trossamfund og sekter.

  Biblioteket SønderborgMultikulturhuset14:00Gratis

Sider

Hvad sker der i Sønderborg?

Der sker rigtig meget forskelligt, hvis du studerer vores arrangementskalender for 2017. Programmet er fyldt med oplevelser og aktiviteter i Sønderborg, Nordborg, Gråsten, Hørup, Augustenborg, Broager, Ulkebøl, Dybbøl og Vester Sottrup.

Hver sæson byder på foredrag, musik og koncerter. Forfatterforedrag med kendte eller debuterende forfattere er tilbagevendende arrangementer. Bogcafé med boganbefalinger og litterære trends er også tilbagevendende oplevelser, som du genfinder i dette års program.  Hertil kommer en lang række foredrag der gør dig klogere på alverdens ting. Vi gør os umage for at have et alsidigt program med kulturoplevelser for enhver smag.

Foredrag i og udenfor Sønderborg by

Foråret 2017 er ingen undtagelse. Som altid er paletten bred, når det drejer sig om emner og foredragsholdere: Naturen får plads, det gør litteraturen også, hvor vi bevæger os ud i så forskellige emner som gyserlitteratur og arabisk litteratur. Vi får besøg af kendte forfattere som Tom Buk-Swienty og Merete Pryds Helle, og kender man ikke den kirgisiske forfatter Djingiz Ajtmatov i forvejen, er der mulighed for at høre om ham.

Musik og sang

Musik vil der også være masser af, bl.a. under det velkendte koncept: ”Musik i Gårdhaven”, der – traditionen tro – afslutter sæsonen. Ensemblet ”Tordenskjolds Soldater” kommer således til at være med til at sige farvel til de velkendte koncepter på hovedbiblioteket på Kongevej. Men det betyder ingenlunde nedlukning af denne del af tilbuddene, tværtimod – vi er klar med nye tiltag og spændende arrangementer under nye rammer i Multikulturhuset til efteråret 2017.

Så spørger du stadig dig selv: Hvad sker der i Sønderborg i 2017? Så ligger svaret lige for. Kig i bibliotekets program og så har du svaret: Det sker i Sønderborg!

Aktiviteter for børn

Biblioteket har mange sjove aktiviteter for børn i 2017. For børnene har vi aktiviteter for baby, aktiviteter for børn og aktiviteter for unge. Særlig børneteater er et trækplaster hvor alle billetter tit bliver hurtigt udsolgt. Læseklubben The, boller og bøger er en af vores aktiviteter i Sønderborg, mens babyrytmik er et tilbud på alle kommunens biblioteker. Hvis du leder efter aktiviteter i Nordborg eller aktiviteter i Gråsten for dig og din baby, har vi et godt tilbud til dig.

Det sker uden for Sønderborg by

Vores arrangementer foregår ikke kun på biblioteket i Sønderborg by og men også på bibliotekerne i Nordborg, Gråsten, Broager, Dybbøl, Hørup, Vester Sottrup, Augustenborg og Ulkebøl. Vi Så søger du oplevelser i Sønderjylland og er på de kanter er det værd at tjekke vores aktivitetskalender.