Om dette arrangement

Tid
16:30 - 18:30
Pris
80 kr.
Lokalitet
Salen
Målgruppe
For voksne
Foredrag
Litteratur
Videnskab

Sygdom og litteratur med forfatter Karen Fastrup og professor Peter Simonsen

29. oktober 2020
Kan læsning af skønlitterære tekster gøre os mere forstående over for patienter og pårørende?

Det undersøger Syddansk Universitet i projektet “Narrativ medicin”. Som det første universitet i Norden har SDU gjort det obligatorisk at læse skønlitterære tekster på medicinstudiet. Som en del af kurset læser de studerende nyere danske tekster, der handler om sygdom, patienter og pårørende. Nærlæsning af teksterne giver de kommende læger indblik i patienters og pårørendes oplevelse af sygdomsforløb og deres møde med sundhedsvæsenet. Kurset har blandt andet til formål at styrke de studerendes empati, så de møder deres patienter som hele, komplicerede mennesker og ikke blot som en samling symptomer. 

Hør professor Peter Simonsen fortælle om forskningsprojektet, der tilstræber at bidrage til at udvikle et sundhedssystem, der sætter mennesket først.

Mød også forfatter Karen Fastrup, der vakte opsigt, da hun i 2018 udgav romanen "Hungerhjerte". Den anmelderroste roman er en fiktiv fortælling, der ligger meget tæt op ad forfatterens egne oplevelser med psykisk sygdom. Romanen skildrer en kvindelig forfatter, der efter en psykotisk episode indlægges på psykiatrisk afdeling og får diagnosen borderline.
Allerede mens hun var indlagt, var Karen Fastrup klar over, at der var romanstof at hente i oplevelsen. Vær med, når hun fortæller om processen med at omdanne den meget personlige oplevelse til fiktion.
Karen Fastrup har udgivet flere romaner, der ligesom “Hungerhjerte” er psykologiske afsøgninger af det enkelte individ og de komplicerede relationer mellem mennesker.

 

Materialer