- Tid
- 19:00 - 20:30
- Pris
- Standard: 80 DKKUnder 26 år: 50 DKK
- Sted
- Salen
- Bibliotek
- Biblioteket Sønderborg
- Adresse
-
Nørre Havnegade 15
6400 Sønderborg
Danmark
Kom til et interessant foredrag om en aktuel samfundsdebat, når forskerne Karen Wistoft og Lars Qvortrup sætter trivsel og mistrivsel under lup. Med deres nyeste forskning leverer de en skarp, men kærlig kritik af den ophedede trivselsdebat og mediernes overfladiske dækning.
I løbet af kort tid er det blevet en offentlig sandhed, at næsten halvdelen af alle børn og unge mistrives, og at de er ofre for et samfund, der er indrettet uhensigtsmæssigt. Men er det virkelig så simpelt? Er trivslen blandt børn og unge virkelig i frit fald? Og kan samfundsmæssige vilkår alene forklare mistrivsel?
Wistoft og Qvortrup dokumenterer, at de fleste børn og unge faktisk trives, og de udfordrer den udbredte opfattelse, at mistrivsel kan ”udryddes”. I stedet argumenterer de for, at vi bør fokusere på at gøre børn og unge ”trivselskompetente” – altså i stand til at håndtere livets uundgåelige modgang.
Foredraget, og Wistoft og Qvortrups bog, Trivsel og mistrivsel, henvender sig til lærere, pædagoger, politikere, forældre og alle, der har indflydelse på børns og unges liv.
Gå ikke glip af en vigtig og nuanceret diskussion om, hvordan vi bedst styrker trivsel i en tid, hvor debatten ofte er præget af forsimplede svar.
Karen Wistoft er ph.d. og cand.pæd. i almen pædagogik. Hun er ansat som docent og leder af forskningsprogrammet for praksisfagdidaktik på Københavns Professionshøjskole. Hun har tidligere været professor MSO ved DPU, Aarhus Universitet og
på Illisimatusarfik Grønlands Universitet samt professor II ved HVL i Bergen. En stor del af hendes forskning gennem
årene har omhandlet trivsel blandt børn og unge både i Danmark og Grønland.
Lars Qvortrup er professor emeritus på DPU, Aarhus Universitet. Han har udgivet mere end 50 bøger, herunder Det hyperkomplekse samfund (1998) samt bøger om uddannelse, kunst, religion, videnskabsteori og smagsdidaktik. En stor del af hans forskning gennem årene har omhandlet inklusion, ledelse og trivsel