Studieliv på biblioteket

Står du overfor at skulle i gang med at skrive en opgave? Så er der masser af hjælp at hente på Biblioteket Sønderborg. Vi kan hjælpe dig med at finde bøger og artikler om din opgaves emne, og du og din studiegruppe kan sidde og arbejde på biblioteket.

Studiepladser

Icon Description

Alle biblioteker har arbejdsborde i udlånet, der gerne må benyttes som studiearbejdspladser - alene eller i grupper. Du må også gerne sætte dig i et mødelokale, hvis det er ledigt, men vær opmærksom på, at lokalet kan være reserveret, og at du derfor kan blive bedt om at flytte dig.

Måske foretrækker du at sidde et stille sted, eller måske arbejder du bedst, hvis der er liv omkring dig. Find et spot, der passer dit temperament, og sæt dig til rette. 

Biblioteket er åbent - også om aftenen

Icon Description

Du har adgang til biblioteket kl. 8-22 alle hverdage og kl. 8-17 i weekenden med undtagelse af visse helligdage.

Det vil sige, at du har adgang, også når dørene er låst, og personalet ikke er på arbejde. I bibliotekets selvbetjente åbningstid skal du være oprettet som låner på biblioteket, for at du selv kan lukke dig ind på biblioteket.

 

Lån og aflever bøger på de selvbetjente automater

Hvis du skal låne en bog med hjem, kan du låne den ud på en af de selvbetjente udlånsautomater. 

Hvis du har reserveret en bog, kan du hente den på de åbne afhentningshylder. Find den bogstøtte, der matcher det "reshylde"-nummer, der står i den besked, du har fået fra biblioteket, og find din bog på hylden - og lån den så ud til dig selv på automaten.

I Multikulturhuset i Sønderborg kan du aflevere din bog i afleveringsautomaten. På lokalbibliotekerne skal du først aflevere bogen på selvbetjeningsautomaten, inden du lægger bogen på afleveringshylden.

Hent bøger fra andre kommuner på dit lokalbibliotek

Icon Description

Skal du bruge en bog, som ikke er til at opdrive i hele Sønderborg? Bare rolig. Du kan sikkert finde bogen på et andet bibliotek.

Alle biblioteker i Danmark samarbejder om at udlåne bøger til hinandens lånere. Så du kan hente en bog på dit lokalbibliotek, også selvom bogen egentlig hører hjemme i Brønderslev, Odense eller sågar i Nuuk.  

I øverste højre hjørne på siden finder du din lånerprofil, hvor du kan se (og ændre), hvilket biblioteket er dit afhentningsbibliotek.

Læs mere om, hvordan du kan låne bøger fra hele Danmark med bibliotek.dk

Gratis wi-fi

Icon Description

Det er gratis at koble sig på bibliotekets trådløse netværk, og der er wi-fi på alle Sønderborgs biblioteker. Find netværket Borgernet og log på med bibliotekslogin (cpr.nummer og pinkode), MitID, sms-kode eller skolelogin.

Få internetadgang fra din pc, tablet eller smartphone - biblioteket har gratis wi-fi.

Sådan gør du:

  1. I dine wi-fi-indstillinger vælger du det netværk, der hedder Borgernet
  2. Åbn din webbrowser. Du vil nu blive omdirigeret til en login-side.
  3. Log på med dit bibliotekslogin (cpr.nummer og pinkode), MitID, sms-kode eller skolelogin.

Regler for internetbrug

Bibliotekerne finder ikke at søgning på pornografi, voldeligt eller anstødeligt materiale er i overensstemmelse med bibliotekslovens formål og det er derfor ikke tilladt at anvende maskinerne hertil. Ved grove eller gentagne overtrædelser af reglerne kan brugsretten fratages brugere for kortere eller længere perioder.

Adgang til printer

Icon Description

På de fleste biblioteker i Sønderborg har du adgang til en printer. Det koster 2 kr. pr. side at printe.

Allernederst på her siden finder du et link til dit lokalbibliotek, hvor du kan læse mere om print og skanning.

 

Brug for hjælp?

Du er altid velkommen på dit lokale bibliotek, hvis du har brug for hjælp til informationssøgning eller hjælp til at finde gode kilder til dit emne.